Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

BMP-1 και Marder: Πάμε για ένα ακόμη μέγα φιάσκο! Σιωπή που προκαλεί ερωτήματα από το ΥΠΕΘΑ

 

Η απόσυρση των τεθωρακισμένων BMP-1 από τα νησιά και η υποτιθέμενη αντικατάσταση τους από τα ελαφρώς νεότερα γερμανικά Marder αρχίζει να αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον, δυστυχώς όμως καθόλου ευχάριστο! 

Ποιες ήταν οι διαβεβαιώσεις που η κυβέρνηση δημόσια είχε δώσει στους Έλληνες πολίτες; «Δεν θα αποσυρθεί ούτε ένα όχημα χωρίς να αντικατασταθεί»! 

Τι έχει γίνει μέχρι τώρα και γιατί το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ κάνουν το «ψόφιο κοριό»;

Μέχρι την Παρασκευή το …σχέδιο προέβλεπε ότι οι Γερμανοί θα μας δώσουν 30 έως 40 Marder. Τα 10 υποτίθεται άμεσα. Τα υπόλοιπα σε δύο δόσεις! Πότε παραμένει άγνωστο! Σύμφωνα με πληροφορίες οι Γερμανοί θέλουν να μας χρεώσουν εκπαίδευση και «βιβλιογραφία»!

Χθες όπως λένε πηγές, ο Γερμανός Ακόλουθος Άμυνας επισκέφθηκε το ΥΠΕΘΑ, χωρίς να είναι σαφές αν είχε κάποια βελτιωμένη πρόταση να παρουσιάσει. 

Υπάρχει η βάσιμη υποψία ότι οι Γερμανοί θα μας δώσουν τα 30 Marder ως «καρότο» για να προχωρήσουν μετά στην πώληση αριθμού Marder που κάποιοι τον προσδιορίζουν στα 170! 

Υπάρχει κι ένα ακόμη θέμα που πρέπει να απαντηθεί: η Ελλάδα εφόσον δίνει τα BMP-1 πρέπει να πάρει χρήματα από το ταμείο της ΕΕ. Οι Γερμανοί προφανώς θέλουν να τα χρήματα για να τους πληρώσουμε τα Marder.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι σε ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ θέλουν να κλείσουν το θέμα -όπως το κλείσουν- χωρίς καν να το περάσουν από τη Βουλή και κάποιες πληροφορίες λένε ότι δεν έχει γίνει και καμία απολύτως ενημέρωση στο ΥΠΕΞ! 

Πηγή: militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)