Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Τρόμος στην Αργεντινή: Η στιγμή που ένοπλος σημαδεύει στο κεφάλι την αντιπρόεδρο Kίρσνερ


H αντιπρέοδρος της Αργεντινής ντε Κίρσνερ
H αντιπρέοδρος της Αργεντινής ντε Κίρσνερ

Οι αρχές της Αργεντινής συνέλαβαν χθες Πέμπτη άνδρα διότι έστρεψε πυροβόλο όπλο εναντίον της αντιπροέδρου της χώρας καθώς η Κριστίνα Κίρσνερ επέστρεφε στο σπίτι της, ανακοίνωσε ο υπουργός Ασφάλειας Ανίμπαλ Φερνάντες.

Η αντιπρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ απειλήθηκε από έναν άνδρα με όπλο αργά την Πέμπτη (1/9), αλλά δεν τραυματίστηκε και δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες είπε ότι το όπλο ήταν γεμάτο με πέντε σφαίρες, αλλά απέτυχε να εκπυρσοκροτήσει, όταν πυροδοτήθηκε.

Man points gun at Argentinian vice-president Cristina Fernández de Kirchner

Η Κίρσνερ βρίσκεται εν μέσω μιας δίκης για διαφθορά και επέστρεφε στο σπίτι της από το δικαστήριο. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες. Η αστυνομία είπε ότι ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι ένας 35χρονος Βραζιλιάνος, τέθηκε υπό κράτηση. Προσπαθούν να εξακριβώσουν τα κίνητρα της επίθεσης.

Απευθυνόμενος στο έθνος αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Φερνάντες καταδίκασε το περιστατικό και είπε ότι η απόπειρα κατά της ζωής της κυρίας Κίρχνερ ήταν ένα από τα «πιο σοβαρά» περιστατικά από τότε που η χώρα επέστρεψε στη δημοκρατία το 1983.

Terrifying moment Argentina's Vice President threatened with gun | Yahoo Australia

«Μπορεί να διαφωνήσουμε, μπορεί να έχουμε βαθιές διαφωνίες, αλλά η ρητορική μίσους δεν μπορεί να λάβει χώρα επειδή γεννά βία και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συνυπάρχει η βία με τη δημοκρατία», είπε ο πρόεδρος της χώρας.

Κήρυξε επίσης εθνική αργία την Παρασκευή για να δώσει στους Αργεντίνους χρόνο να «εκφραστούν για την υπεράσπιση της ζωής, τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη με τον αντιπρόεδρό μας».

Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα τοπικά μέσα δείχνουν τον δράστη να στοχεύει με ένα όπλο λίγα εκατοστά μακριά από το κεφάλι της αντιπροέδρου και να φαίνεται να προσπαθεί να την πυροβολήσει. Στη συνέχεια χαμήλωσε το κεφάλι της αλλά δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί.

«Τώρα το συμβάν θα αναλυθεί από το προσωπικό της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της αστυνομίας», θα εξεταστούν «τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι διαθέσεις αυτού του προσώπου», είπε ο υπουργός Ασφάλειας Ανίμπαλ Φερνάντες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)