Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2: Τρομερός Δικέφαλος, έριξε στο καναβάτσο τον πρωταθλητή!

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2: Τρομερός Δικέφαλος, έριξε στο καναβάτσο τον πρωταθλητή!

Πολύ μεγάλης σημασίας νίκη απέσπασε ο ΠΑΟΚ στο Φάληρο με το 1-2 επί του Ολυμπιακού. Προηγήθηκε με αυτογκόλ του Σωκράτη, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Χάμες και μετά ο ΠΑΟΚ βρήκε και 2ο γκολ με τον Νάρεϊ. Αποδοκιμασίες από τον κόσμο και για τον Ολυμπιακό, τους παίκτες αλλά και για τον Μίτσελ.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Πώς ξεκίνησαν οι δύο αντίπαλοι

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός είχε τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, άμυνα με Βρουσάι, Σωκράτη, Μπα και Ρέαμπτσιουκ, κέντρο με Ίνμπομ Χουάνγκ, Εμβιλά και Αγκιμπού Καμαρά και τριάδα μπροστά με Χάμες, Μπακαμπού και Γκάρι Ροντρίγκες.

  

οσφπ

Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, είχε τον Κοτάρσκι στο τέρμα, τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Τσαούση στην άμυνα, τους Κούρτιτς, Ντάντας και μπροστά τους τον Αουγκούστο στο κέντρο, στα άκρα τους Νάρεϊ και Ελ Καντουρί και φορ τον Ολιβέιρα.

Ο ΠΑΟΚ προβάδισμα με αυτογκόλ Σωκράτη, 1-1 με Χάμες ο Ολυμπιακός

Παρουσία του Νέρι Καστίγιο στη Θύρα 7 ξεκίνησε το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Οι Ερυθρόλευκοι δέχθηκαν το αγωνιστικό... σοκ με ένα γρήγορο 0-1 του ΠΑΟΚ και μάλιστα με αυτογκόλ.

Μόλις στο 8', μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη. Στη συνέχεια όμως ο Ολυμπιακός επεδίωξε να πιέσει και να ελέγξει το ματς, κάτι που πέτυχε σε σημαντικό βαθμό. Τι του έλλειπε; Η σωστή απόφαση στην τελική πάσα και στο σουτ.

Στο 15' ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε από πολύ καλή θέση ένα κάκιστο σουτ και στο 16' ο Τζολάκης βγήκε εκτός περιοχής για να σώσει τον κίνδυνο από τον Νάρεϊ. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προσπαθούσαν να δυσκολέψουν ο ένας τον άλλον με πίεση ψηλά, γεγονός που δημιουργούσε προβλήματα στην ανάπτυξή τους.

παοκ

Ωστόσο, από ένα σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πρέσαρε πιο πολύ και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 37' ήρθε το 1-1 για τον Ολυμπιακό. Σέντρα του Ρέαμπτσιουκ, λάθος έξοδος του Κοτάρσκι και καρφωτή κεφαλιά του κινητικότατου και σημαντικού δημιουργικά για τον Ολυμπιακό, Χάμες Ροντρίγκες, που μετά πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του. Υπήρξε και τσεκάρισμα από το VAR για τη φάση, ενώ ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε νωρίτερα για μη υπόδειξη πέναλτι στον Μπακαμπού.

Γενικότερα στο α' μέρος ο Χάμες πιθανώς να ήταν και ο πιο σημαντικός παίκτης στο γήπεδο, όντας απρόβλεπτος στις κινήσεις του και αλλάζοντας θέσεις (από εξτρέμ σε δεκάρι ή και πιο πίσω στον άξονα). Τελικώς όμως τα δύο τέρματα μπήκαν ως απόρροια λαθών.

1-2 με σούπερ τελείωμα ο Νάρεϊ και σχήμα με τρεις φορ ο Ολυμπιακός

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που πήρε προβάδισμα ξανά στο σκορ. Στο 49' ένα σουτ σαν γύρισμα του Γκάρι Ροντρίγκες πήγε στα χέρια του Κοτάρσκι.

Στο 52' ένα σουτ του Ίνμπομ Χουάνγκ πέρασε έξω. Στο 57' ο Νάρεϊ με εξαιρετικό σουτ έκανε το 1-2 μετά από μία πολύ ωραία επίθεση του ΠΑΟΚ και με φάση που έφτιαξε ο Λύρατζης από την πλευρά του Ρέαμπτσιουκ. Σχεδόν αμέσως μετά, στο 58', ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε μια καλή ευκαιρία, με την προσπάθειά του να φεύγει έξω από πολύ καλή θέση.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την ευκαιρία να κάνει τρία τα γκολ του μετά από υπόδειξη πέναλτι του Τρεϊμάνις πάνω στον Μπα για σπρώξιμο στον Ολιβεϊρα στο 64'. Ο Σλοβένος, όμως, πήρε πίσω το πέναλτι μετά από VAR Check.

Στο 74' μία κεφαλιά του Σωκράτη πέρασε έξω και στο 88' ο Αραμπί βρέθηκε σε σημείο για σουτ ενώ ήταν εκτός εστίας ο Κοτάρσκι, αλλά το σουτ του κόπηκε. Στο ματς δεν άλλαξε κάτι σε επίπεδο σκορ και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 1-2. Ο δε Ολυμπιακός, στο 2ο μέρος, άλλαξε 2 φορές το σχήμα του. Αρχικά σε 4-4-2 και μετά σε διάταξη με τρεις φορ έχοντας μέσα Μπακαμπού, Αραμπί και Ουί Τζο. Παρόλα αυτά το γκολ για να κάνει έστω το 2-2 δεν το βρήκε.

οσφπ

MVP: Ο Νάρεϊ. Μόνο και μόνο για το γκολ του στο 1-2. Πολύ καλό τελείωμα και με αυτόν τον τρόπο ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μεγάλη η προσπάθεια από τα άκρα του ΠΑΟΚ γενικότερα στο ματς αυτό. Παίκτες όπως ο Λύρατζης. Από τον Ολυμπιακό ο Χάμες Ροντρίγκες ήταν εκείνος που ξεχώρισε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μπακαμπού και Αραμπί έχουν χάσει καλές φάσεις για γκολ σε αυτό το ματς. Υπό αυτή την έννοια είναι μοιραίοι. Πολύ κακό ματς γενικά πάντως από τον Αγκιμπού Καμαρά. Όπως σε καλή μέρα δεν ήταν και η άμυνα του Ολυμπιακού με τον Τζολάκη σε κομβικές στιγμές.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο τρόπος που δέχεται ο Ολυμπιακός το 0-1. Μία άτυχη στιγμή για έναν έμπειρο παίκτη όπως ο Σωκράτης αλλά ήταν λάθος που οδήγησε στο τέρμα του ΠΑΟΚ από ένα κόρνερ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Είχε τα προβλήματά του ο Τρεϊμάνις σε θέματα πειθαρχικού ελέγχου και καρτών. Ο Ολυμπιακός ζήτησε ένα πέναλτι για τον Μπακαμπού και ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται εντόνως για το πέναλτι που πήρε πίσω μέσω VAR ο εν λόγω ρέφερι (για πέναλτι του Μπα πάνω στον Ολιβεϊρα). Γενικά πάντως δεν διαχειρίστηκε τόσο καλά το ματς ο Λετονός.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ παίζοντας με έξυπνο τρόπο και συγκεκριμένη τακτική (οι τελικές του ματς ήταν 14-5 και 3-1 στην εστία) πήρε το ματς από ένα αμυντικό λάθος του Ολυμπιακού στο α' μέρος με αυτογκόλ και μία πολύ καλή επίθεση με σκόρερ τον Νάρεϊ. Πήρε φυσικά ένα σπουδαίο διπλό στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό να είναι πλέον σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Ουσεϊνού Μπα (84' Ουί Τζο), Βρουσάι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά (65' Μασούρας), Ίνμπομ Χουάνγκ, Χάμες (71' Βαλμπουενά), Μπακαμπού και Γκάρι Ροντρίγκες (71' Αραμπί).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (70' λ. τρ. Σάστρε), Κούρτιτς, Ντάντας (90' λ.τρ. Σβαμπ), Ντάγκλας Αουγκούστο (84' λ.τρ. Φελίπε Σοάρες), Ελ Καντουρί, Νάρεϊ και Ολιβεϊρα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)