Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Κολωνός: Χωρίς δικηγόρο οι κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 12χρονης - Τηρούν το δικαίωμα της σιωπής

Κολωνός: Χωρίς δικηγόρο οι κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 12χρονης - Τηρούν το δικαίωμα της σιωπής
 
«Σφίγγες» ο 53χρονος που βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη στον Κολωνό και ο 42χρονος συγκατηγορούμενός του. Τηρούν το δικαίωμα της σιωπής.
Με... κλειστό στόμα θα απολογηθούν ο 53χρονος και ο 42χρονος, για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, καθώς δεν υπάρχει δικηγόρος, να αναλάβει την εκπροσώπηση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των διορισθέντων, ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος, δέχτηκε να τους εκπροσωπήσει τυπικά, μόνο για να δηλώσουν ότι, κάνουν χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι ενώπιον του ανακριτή θα τηρήσουν το δικαίωμα της σιωπής πριν ανακριτής και εισαγγελέας αποφασίσουν για την ποινική τους μεταχείριση.

Ηδη, δύο δικηγόροι από τον κατάλογο των διορισθέντων ήρθαν στην ανάκριση και αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων για το βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια.

Την ίδια στάση τήρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, και τρίτος δικηγόρος ο οποίος, όταν ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από την ανάκριση, απάντησε ότι αρνείται να αναλάβει την υπεράσπισή τους.

Ο συνήγορος Βασίλης Χρονόπουλος, που θα τους εκπροσωπήσει τυπικά δήλωσε:

«Η δικογραφία αυτό που έχω να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι είναι ελλιπής, αναμένονται μέσα στις προσεχείς ημέρες να προστεθούν πάρα πολλά στοιχεία, εξ αυτού του λόγου αποφάσισα ότι στο παρόν στάδιο δεν μπορώ να αναλάβω, τόσο για προσωπικούς λόγους, όσο και για την πληρότητα της υπεράσπισης ενός κατηγορουμένου που κατηγορείται για τόσο ειδεχθή εγκλήματα και δεν μπορώ ακόμη να έχω πλήρη εικόνα της δικογραφίας να μπορέσω να σας πω και να υπερασπιστώ τον οποιοδήποτε πελάτη μου εντολέα μου με πληρότητα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως η ανάκριση δεν μπορεί να αναβληθεί για αύριο.

Τα αδικήματα για τα οποία απολογείται ο 53χρονος είναι:

  • Bιασμός ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση,
  • Διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση,
  • Κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση,
  • Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση,
  • διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος,
  • Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας,
  • Εμπορία ανθρώπων και Νόμο περί όπλων.

 Πηγή: ieidiseis.gr

2 σχόλια:

  1. Και τώρα που συλλάβανε αυτόν τον άγιο άνθρωπο τον ιεροψάλτη, πώς θα κάνουν λειτουργία την Κυριακή στην ενορία τους
    Λευτεριά στον πατριώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε ήταν καλοί χριστιανοί και ιεροψάλτες.
    Σιωπή νηστεία και προσευχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)