Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Κατάταξη στον στρατό: Υποχρεωτικό το PCR για τους στρατεύσιμους - Πού γίνεται δωρεάν

αρχείου
Με υποχρεωτικό PCR τεστ θα γίνεται η κατάταξη των στρατεύσιμων της 2022 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ και αυτοί της 2022 Δ΄ ΕΣΣΟ.
Σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού υποβάλλονται υποχρεωτικά οι υπόχρεοι για κατάταξη με τη 2022 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και με τη 2022 Δ΄ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού (Νοέμβριος 2022).

Ο έλεγχος διενεργείται σαράντα οχτώ (48) έως εβδομήντα δύο (72) ώρες, πριν την ημερομηνία κατάταξής τους, στο πλαίσιο της πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19.

Δωρεάν σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία

Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ['Αρθρο 42 ν.4975/2022 (Α΄ 187)], καταλήγει η ανακοίνωση της Στρατολογίας.

Ο προγραμματισμός της κατάταξης

Η κατάταξη των στρατευσίμων στον Στρατό Ξηράς διενεργείται ανά δίμηνο σε έξι (6) ΕΣΣΟ (Εκπαιδευτική Σειρά Στρατευσίμων Οπλιτών) και πραγματοποιείται τους μήνες Ιανουάριο, Μάρτιο, Μάιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο. Η απόδοση της κάθε ΕΣΣΟ διαμορφώνεται από το σύνολο των πρωτοκλήτων και συνυποχρέων που κατατάσσονται. Ως πρωτόκλητοι θεωρούνται εκείνοι, των οποίων η κλάση ή η κατηγορία καλείται για πρώτη φορά για κατάταξη. Ως συνυπόχρεοι θεωρούνται αυτοί, των οποίων η κλάση ή η κατηγορία κλήθηκε για κατάταξη στο παρελθόν, αλλά δεν κατετάγησαν, επειδή έλαβαν αναβολές (σπουδών, υπηρετούντος αδελφού, υγείας κ.α.) οι οποίες διεκόπησαν ή έληξαν.

Οι στρατεύσιμοι προγραμματίζονται για κατάταξη ως εξής :

  • Εκείνοι των οποίων οι λόγοι της νόμιμης παραμονής τους εκτός Ενόπλων Δυνάμεων παύουν να υπάρχουν ή οι λόγοι υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργούνται από 1 Σεπ έως 31 Οκτ του προηγούμενου της κατάταξης έτους, προγραμματίζονται με την Α' /ΕΣΣΟ (Ιανουάριος).
  • Εκείνοι των οποίων οι λόγοι της νόμιμης παραμονής τους εκτός Ενόπλων Δυνάμεων παύουν να υπάρχουν ή οι λόγοι υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργούνται από 1 Νοε του προηγούμενου της κατάταξης έτους έως 1 Ιαν του έτους κατάταξης, προγραμματίζονται με τη Β' /ΕΣΣΟ (Μάρτιος).
  • Εκείνοι των οποίων οι λόγοι της νόμιμης παραμονής τους εκτός Ενόπλων Δυνάμεων παύουν να υπάρχουν ή οι λόγοι υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργούνται από 2 Ιαν έως 28 ή 29 Φεβ του έτους κατάταξης, προγραμματίζονται με τη Γ' /ΕΣΣΟ (Μάιος).
  • Εκείνοι των οποίων οι λόγοι της νόμιμης παραμονής τους εκτός ΕνόπλωνΔυνάμεων παύουν να υπάρχουν ή οι λόγοι υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργούνται από 1 Μαρ έως 30 Απρ του έτους κατάταξης, προγραμματίζονται με τη Δ' /ΕΣΣΟ (Ιούλιος).
  • Εκείνοι των οποίων οι λόγοι της νόμιμης παραμονής τους εκτός Ενόπλων Δυνάμεων παύουν να υπάρχουν ή οι λόγοι υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργούνται από 1 Μαϊ έως 30 Ιουν του έτους κατάταξης, προγραμματίζονται με την Ε' /ΕΣΣΟ (Σεπτέμβριος).
  • Εκείνοι των οποίων οι λόγοι της νόμιμης παραμονής τους εκτός Ενόπλων Δυνάμεων παύουν να υπάρχουν ή οι λόγοι υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργούνται από 1 Ιουλ έως 31 Αυγ του έτους κατάταξης, προγραμματίζονται με την ΣΤ' /ΕΣΣΟ (Νοέμβριος).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)