Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Ιταλία: Το πρώτο θύμα από την κατολίσθηση – 11 αγννούμενοι

Ιταλία: Το πρώτο θύμα από την κατολίσθηση – 11 αγννούμενοι
 
 
 
Μια γυναίκα 31 ετών είναι το πρώτο θύμα από την κατολίσθηση στην Ίσκια της Ιταλίας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Η σορός μίας γυναίκας που έχασε τη ζωή της καταπλακωμένη από την κατολίσθηση που κατέστρεψε περιοχές στην Ιταλία ταυτοποιήθηκε και, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (26/11), επρόκειτο για μια 31χρονη κοπέλα, τα προσωπικά στοιχεία της οποίας δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί επισήμως. Είναι, λοιπόν, το πρώτο επίσημο θύμα της τραγωδίας που συγκλόνισε την Ίσκια.

Ένα ποτάμι από λάσπη έπληξε έναν δήμο στο νησί Ίσκια, γύρω στις 5 τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου, προκαλώντας τον θάνατο μιας γυναίκας. Υπάρχουν ακόμη 11 αγνοούμενοι και 13 τραυματίες , ένας εκ των οποίων σε «ελαφρώς πιο σοβαρή» κατάσταση. Οι ζημιές είναι τεράστιες, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η κατολίσθηση προκλήθηκε από το όρος Επόμεο, πίσω από το χωριουδάκι του νησιού, όπως συνέβη τον Νοέμβριο του 2009, έτσι κατέρρευσα τουλάχιστον 10 κτήρια. Υπάρχουν περίπου 30 απομονωμένες οικογένειες, συνολικά 100 άτομα που δεν έχουν ακόμη προσεγγιστεί και οι οποίοι είναι χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Ο δρόμος που οδηγεί στα σπίτια τους είναι προς το παρόν αδιάβατος λόγω λάσπης.

Βέβαια, οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Ομάδες εθελοντών χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή τη λοφώδη περιοχή του δήμου του νησιού. Η περιοχή φωτίζεται με γεννήτριες. Επίσης, στη θάλασσα κατέληξαν δεκάδες αυτοκίνητα, ακόμη και κάποια που ήταν σταθμευμένα όχι κοντά στο λιμάνι.

Τηλεφώνημα του Εμανουέλ Μακρόν στην Τζόρτζια Μελόνι

Επισημαίνεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο συγκαλείται την Κυριακή (27/11), στις 11:00 [τοπική ώρα] στο Παλάτσο Κίτζι, για να εξετάσει την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω των έκτακτων μετεωρολογικών φαινομένων που σημειώθηκαν στην επικράτεια της νήσου Ίσκια στις 26 Νοεμβρίου.

Ακόμα, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, συνομίλησε τηλεφωνικά με την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, και εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη του μετά τα δραματικά γεγονότα στο νησί Ίσκια. Αυτό ανέφεραν πηγές από το Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι.


Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)