Η αποθέωση της ελληνικής γραφειοκρατίας. Ενας φοιτητής του πρώην ΤΕΙ Λάρισας – ο οποίος πρόσφατα έχασε τον πατέρα του – εάν και έχει ολοικληρώσει τις σπουδές του δεν μπορεί να πάρει το πτυχίο του και του έχουν απαγορεύσει να βρεθεί στην ορκομωσία. Ο λόγος; Έχει οφειλή 150 ευρώ στη φοιτητική εστία.

Ο φοιτητής, Λαυρέντης Κουρελάς, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του πρώην ΤΕΙ Λάρισας, ο οποίος εργάζεται ως βοηθός ηλεκτρολόγου με την επιστολή του προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζει την αγανάκτηση του γιατί εδώ και δύο εξάμηνα ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας των εστιών τον εμποδίζει να πάρει το πτυχίο του.

Όπως λέει στην επιστολή του αν οι «φοιτητές που δεν πληρώνουν το “χαράτσι” της φοιτητικής μέριμνας απαγορεύεται να ορκιστούν και να πάρουν το πτυχίο τους ακόμα και αν είναι έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα σπουδών τους».

Απευθύνεται προσωπικά στον Πρύτανη λέγοντας: «Σας ρωτώ κύριε πρύτανη, μήπως δεν γνωρίζετε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, που διαμένει στις απαρχαιωμένες εστίες του Π.Θ., διαμένει εκεί γιατί δεν έχει άλλη επιλογή, λόγω χαμηλού έως και μηδενικού εισοδήματος;» αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έχει τα χρήματα για να τα πληρώσει

Συνεχίζει γράφοντας «σας ρωτώ κύριε πρύτανη, τι σκοπεύετε να κάνετε με ακόμα πιο «ειδικές κατηγορίες – ευάλωτες ομάδες» φοιτητών, που βρίσκονται σε ακόμα πιο δεινή θέση: Είτε αποτελούν προστάτες οικογένειας όπως εγώ, είτε άτομα του οικογενειακού τους περίγυρου βρίσκονται σε ανήμπορη κατάσταση, όπως εγώ που είχα την ατυχία να πληρώ και αυτές τις δύο δραματικές προϋποθέσεις, καθώς και τον πατέρα μου έχασα, κατά την διάρκεια των σπουδών μου και η μητέρα μου νοσηλεύεται εδώ και μήνες σε πολύ δύσκολη κατάσταση με πιθανότητα αναπηρίας για το υπόλοιπο της ζωής της ύστερα από εργατικό ατύχημα στον χώρο εργασίας της;».

Τέλος, ο ίδιος ζητάει από τον Πρύτανη: «Η εξευτελιστική αυτή διάταξη του εν λόγω κανονισμού να καταργηθεί στην πράξη αποδεικνύοντας έμπρακτα εσείς ο ίδιος ότι πραγματικά η “κοινωνική σας πολιτική” όπως λέτε έχει στόχο και περιεχόμενο, δεν είναι δηλαδή κενές φλυαρίες, που από αυτές έχουμε χορτάσει».]

Πηγή:topontiki.gr