Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Τα 4 ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους γαλλικούς εξοπλισμούς

Τα 4 ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους γαλλικούς εξοπλισμούς
 

 

 Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και πώς καταρρίπτονται.

Γράφει ο

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» λέει ο Λαός και η κυβέρνηση αιφνιδιασμένη χτες από την «τορπίλη» Τσίπρα ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τα γαλλικές προμήθειες για να υπάρξει ουσιαστική ελληνική προστιθέμενη αξία μέσω πραγματικών προγραμμάτων συμπαραγωγής στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία, αράδιασε τέσσερα καραμπινάτα ψέματα για να αποπροσανατολίσει το εκλογικό σώμα.

Συγκεκριμένα:

1ον: Ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ «η ΕΑΒ είχε απαξιωθεί και είχε μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης χαλασμένων αεροσκαφών από το 2015 ως το 2019», είναι ψευδής. Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ όπως και των δυο προηγούμενων κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά της περιόδου των Μνημονίων δεν έγιναν εξοπλιστικές προμήθειες λόγω πτώχευσης. Ωστόσο επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ υπογράφτηκαν δυο εξοπλιστικά προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 και των μαχητικών F-16 block 52+ σε viper. ΚΑΙ για τα δυο προγράμματα υπήρχε ρητή δέσμευση να εκτελεστούν στην ΕΑΒ. Άλλωστε όπως η ίδια η διοίκηση της ΕΑΒ (διορισμένη από την ΝΔ ) χτες παραδέχτηκε ότι εάν λειτουργεί σήμερα η ΕΑΒ λειτουργεί λόγω των δυο προγραμμάτων εκσυγχρονισμού P-3 και F-16 που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση επιχείρησε χτες λίγο πριν τα Δελτία των οκτώ και, ενώ γνώριζαν ότι θα παίξουν την δήλωση Τσίπρα, έσπευσαν να ρίξουν το ψεύτικο και κούφιο πυροτέχνημα. Κλασική κουτοπονηριά.

2ον: Ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι με «άμεσες αποφάσεις» της και σε συνθήκες «πλήρους διαφάνειας» έθεσε η Κυβέρνηση την ΕΑΒ σε πλήρη λειτουργία, με προσλήψεις επιπλέον προσωπικού, ώστε να μπορεί σήμερα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις για την υλοποίηση της αναβάθμισης 83 μαχητικών αεροσκαφών F16 στην εκδοχή Viper, είναι πέρα για πέρα αναληθής. Για τις «άμεσες αποφάσεις» -που λέει τώρα η κυβέρνηση, χρειάστηκαν 20 μήνες φαγούρας και εγγραφές απειλές της Lockheed Martin ότι εξ αιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησης να προχωρήσει σε προσλήψεις στην ΕΑΒ κινδυνεύει να τιναχθούν στον αέρα τις συμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών που έχει την διαχείριση της ΕΑΒ! Επίσης όπως κατήγγειλαν χτες οι συνδικαλιστές της ΕΑΒ παίρνουν τις δουλειές από τα προγράμματα που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και τις δίνουν σε εταιρίες του εξωτερικού για να υλοποιηθούν! Απίστευτο και όμως αληθινό που άπτεται των Ορίων Εθνικής ευθύνης.

3ον: Ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι για τις γαλλικές συμβάσεις «στις 19 Οκτωβρίου 2022 ανακοινώθηκαν 12 συμβάσεις μεταξύ ελληνικών εταιρειών αμυντικού υλικού με τους γαλλικούς Ομίλους «NAVAL GROUP», «THALES» και «MBDA» για το πρόγραμμα των φρεγατών FDI Belh@rra HN», αποκρύπτει ένα βασικό στοιχείο! ΔΕΝ αναφέρεται το ύψος των χρημάτων ή το ποσοστό της ελληνικής συμμετοχής! Διεθνώς σε τόσο μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα η συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας κυμαίνεται μεταξύ 30 -45%, στην Τουρκία του Τ. Ερντογάν ξεπερνάει το 55%. Επί των ελληνικών εξοπλισμών η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι στο πρόγραμμα των Rafale η ελληνική συμμετοχή είναι 0% και στις φρεγάτες Belharra δεν είναι εξ αρχής προκαθορισμένο στην σύμβαση και από τις μέχρι τώρα διεργασίες που γίνονται μετ’ εμποδίων κυμαίνεται μεταξύ 10 & 15%! Οι Γάλλοι της Naval πιέζουν να πάρουν και τις κορβέτες υποσχόμενοι αύξηση του ποσοστού της ελληνικής συμμετοχής. Δηλαδή ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ! Οι δε μανδαρίνοι της Dassault Group αφού υπέγραψαν την σύμβαση με την μηδενική ελληνική συμμετοχή τώρα κάνουν τους …Κινέζους και εκ των υστέρων δεν θέλουν να ακούσουν κουβέντα για ελληνική συμμετοχή! Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας που φοβούνται δικαστικές συνέπειες στο μέλλον στην προσπάθεια τους να μετριάσουν τις ευθύνες τους αποστέλλουν έγγραφα στην Dassault και για την τιμή των όπλων ζητούν προγράμματα συμπαραγωγής αλλά δεν ιδρώνει το αυτοί των Γάλλων! Απαξιώνουν διαρκώς τον υπουργό Άμυνας κάθε φορά που τους ζητάει να δώσουν έστω το κατιτίς στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

4ον: Ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι «η συμμετοχή της Ελλάδας στα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα στον αμυντικό τομέα μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας EDF (European Defence Fund) βρίσκεται μέσα στις πέντε υψηλότερες θέσεις επί του συνόλου των χωρών που συμμετέχουν», οφείλεται όχι στην κυβερνητική παρέμβαση αλλά στην αξιοπιστία της ίδιας της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας που αβοήθητη από το ελληνικό κράτος καταφέρνει να επιβιώνει και να διακρίνεται στην παγκόσμια αγορά! Οι ελληνικές εταιρείες θα ενισχυθούν με 45 εκατ. ευρώ μέσω χρηματοδοτήσεων από τα προγράμματα του EDF, όχι γιατί μεσολάβησε η ελληνική κυβέρνηση αλλά γιατί έδωσαν εξετάσεις οι ελληνική αμυντική βιομηχανία και τα χρήματα αυτά θα τα λάβει με το σπαθί της για να τα διαθέσει σε ερευνητικά προγράμματα.

Καταλάβατε κύριε αξιοσέβαστε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου γιατί μέσα στην Αυγουστιάτικη ραστώνη ζητούσε την παρέμβασή σας; Και αναρωτιέμαι εάν ο αδέκαστος συνάδελφος σας ζητούσε εκ του δικαστικού άμβωνος τον εσαεί εγκλεισμό στην φυλακή του τέως υπουργού Άμυνας, τι θα ζητήσει για όσα αδιανόητα συμβαίνουν στις μέρες μας στον σκοτεινό θάλαμο των εξοπλισμών; 

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Καταρχάς υποτιμάτε τον Πρωθυπουργό μας.
    Είναι δυνατό να μιλάτε μόνο για τέσσερα ψέματα; Τόσο μίσος;
    Έλεος με τις συκοφαντίες σας.
    Ο Πρωθυπουργός μας έχει πει αμέτρητα ψέματα.
    Άκου εκεί μόνο τέσσερα! Πφφφφ! Για ποιον τον περάσατε; Για τον Πινόκιο;
    Πες και συ Σάνια. Τι σε διορίσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)