Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Χιλιάδες απεργοί στους δρόμους


 
Σχεδόν άδειες είναι οι κεντρικές αρτηρίες τους δρόμους της Αθήνας. Σε Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πειραιώς, Πατησίων η κίνηση είναι ελάχιστη. Μειωμένη κίνηση, που μαρτυρά τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργία, αφού  χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που σήμερα δεν πάνε για δουλειά.
Και οι δρόμοι, που άλλες μέρες τέτοια ώρα παρουσιάζουν γνωστή ασφυκτική εικόνα σήμερα θυμίζουν πρωί Σαββάτου.Η ίδια εικόνα άλλωστε αποτυπώνεται και στους χάρτες με την κυκλοφορία που έχουν πρασινίσει σήμερα, λόγω της μαζικής συμμετοχής στην απεργία.
«Τέρμα πια στην σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά», «Συμβάσεις κλαδικές - αυξήσεις των μισθών, αυτή είναι η απαίτηση των εργατών» βροντοφώναξαν οι απεργοί που συγκεντρωθηκαν στην Κάνιγγος, ένα από τα σημεία που είχαν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα.
Απεργοί από δεκάδες χώρους δουλειάς, πίσω από τα μπλοκ των Ομοσπονδιών, των Σωματείων και των Επιτροπών Αγώνα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, ώστε συντεταγμένα και δυναμικά να πορευθούν στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια.
Τους απεργούς «καλωσοριζε» το πανό των εργαζομένων στο υπ. Ανάπτυξης που από χθες έχουν αναρτήσει στην πρόσοψη του κτιρίου: «Γενική απεργία. Όλοι στον δρόμο».
Ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο από την απεργιακή κινητοποίηση στο 902.gr ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)