Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Παραίτησαν τον «ενοχλητικό» Τζαβάρα από την Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές

Παραίτησαν τον «ενοχλητικό» Τζαβάρα από την Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές
 
 
 
Το παρασκήνιο της αντικατάστασης του Κώστα Τζαβάρα από την κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Δευτέρας.

Στην αντικατάσταση του Κώστα Τζαβάρα για την κρίσιμη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προχωρά η ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ζητήθηκε να διευκολύνει την κατάσταση και ο βουλευτής της ΝΔ πιστός στις αρχές του και της παράταξης συμφώνησε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Κώστας Τζαβάρας υποστηρίζει πως αποδέχτηκε την προτροπή να παραιτηθεί επειδή από την μια πλευρά δεν ήθελε να παραιτηθεί από τις απόψεις του αλλά ταυτοχρόνως δεν ήθελε να δημιουργήσει θέμα στην παράταξη του.

Νωρίτερα, το iEidiseis για την κρίσιμη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας στην οποία έχουν κληθεί τα πρόσωπα-κλειδιά στο σκάνδαλο των υποκλοπών, Γρηγόρης Δημητριάδης, Γιάννης Λαβράνος, Φέλιξ Μπίτζιος και Ταλ Ντίλιαν, σημείωνε:

«Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα είναι δύσκολα για την κυβέρνηση ενόψει της συνεδρίασης της Θεσμών και Διαφάνειας την προσεχή Δευτέρα. Το δεδομένο είναι πως το Μαξίμου σχεδιάζει το πως θα διεξαχθεί η συνεδρίαση με όσο το δυνατόν ευνοϊκότερους όρους για την κυβέρνηση.

Με την «γαλάζια» επιχείρηση να εστιάζει στους δυο «άτακτους» βουλευτές της ΝΔ. Η αντικατάσταση τους, όπως έλεγαν φωνές γύρω από το περιστύλιο, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης αναπόφευκτα θα άναβε νέες φωτιές στη «γούνα» της κυβέρνησης.

Αυτό που ακούγεται έντονα στους διαδρόμους της Βουλής, καθώς μετράμε αντίστροφα μέχρι την Δευτέρα, είναι ο Κώστας Τζαβάρας να διευκολύνει την κυβέρνηση αποσύροντας τον εαυτό του από την συνεδρίαση! «Γαλάζιες» πηγές λένε μάλιστα ότι μπορεί να «βρεθεί» μια επιστολή Τζαβάρα που να το ζητάει.

Αυτό δεν λύνει όμως τα προβλήματα της ΝΔ στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Απλώς τα περιορίζει καθώς αρκεί η στάση ενός βουλευτή για να αλλάξει η εύθραυστη «γαλάζια» πλειοψηφία».

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)