Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Πόλεμος στην Πέλλα για μια θέση στον ήλιο της εκλογής


 

 

Αν και η ημερομηνία των εθνικών εκλογών είναι ακόμα αμφίβολη , ο καιρός πλησιάζει, για την διεξαγωγή τους 

Η γενικότερη κακή πορεία της Νεας Δημοκρατίας , μοιραία συμπαρασύρει  και την κατάσταση στο Ν. Πέλλας .

Η κακή οικονομική κατάσταση  ,η χαλάρωση και απαξίωση  θεσμών και  δομών αλλά κυρίως η εγκατάλειψη των αγροτών που φέτος ειδικά δεινοπάθησαν  αλλά και οι λεγόμενες  απλές λαϊκές τάξεις βράζουν .  Οι πιο πολλοί θεωρούν ότι οι βουλευτές δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων , πλην του Γ. Καρασμάνη που κάτι προσπάθησε να κάνει  μέσα στον γενικό χαμό.

Δεδομένου δε ότι η Νέα Δημοκρατία  αποκλείεται να εκλέξει ξανά τρεις βουλευτές , ( το 2 θεωρείται κάπως βέβαιο , αλλά και το 1 πολύ πιθανό) η κατάσταση έχει αρχίσει να ανησυχεί τους ενδιαφερόμενους. Ο Γ. Καρασμάνης θεωρείται πρώτος και με διαφορά. Η μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει μεταξύ του Λάκη Βασιλειάδη και Διονύση Σταμενίτη.

Ο δεύτερος  με περισσότερη εμπειρία φτιάχνει ορατούς και αόρατους μηχανισμούς υποστήριξης . Τον τελευταίο καιρό , φέρεται ότι επιτεύχθηκε συμφωνία  με την ομάδα του δημάρχου Αλμωπίας να στηριχθεί. Παράλληλα να στηριχθεί και η υποψηφιότητα του περιφερειακού συμβούλου Π. Ζέρζη στην περιφέρεια , για να αποφευχθεί η όποια πιθανότητα εμπλοκής του ως υποψήφιου δημάρχου.

Ρίχνουν βέβαια τον Λάκη Βασιλειάδη , προφανώς με κάποιες «κεντρικές» υποσχέσεις όπως θελουν να πιστεύουν και να εκτιμούν , ιστορικά στελέχη του κόμματος στην περιοχή .

Ως νέος υποψήφιος αναμένεται να είναι ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου , ο οποίος

‘όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει.

Η Έδεσσα δεν μπορεί να μείνει χωρίς εκπροσώπηση, αλλά παλιά στελέχη της Ν.Δ. μάλλον δεν πρόκειται  να ασχοληθούν ξανά. Το μόνο που μένει είναι η αναζήτηση νέων προσώπων.

Στην Αλμωπία δεν κουνιέται φύλλο. Δεν αποκλείεται τελικά να μείνει χωρίς εκπροσώπηση, καθώς αυτό βολεύει πολλούς.

Η Μαρία Ζωγράφου –Τσαντάκη το πιθανότερο να μην είναι ξανά υποψήφια , εκτός αν την πιέσουν . Ο Στάθης Φουντουκίδης έχει αλλάξει Ρότα και ετοιμάζεται  για τον Δήμο Πέλλας

 Η Νίκη Ποζίδου που ΄ήταν υποψήφια στις προηγουμενες εκλογές , κάνει την προσπάθεια της με αθόρυβο  και πολιτισμένο τρόπο.Εκείνο που αναμένεται να προβληματίσει την Ν.Δ. είναι η αναζήτηση γυναικείου προσώπου , λόγω ποσόστωσης.

 Τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

42,29

36.148

 ΕΔΡΕΣ

ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αθανασίου  16.401

ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Ευαγγέλου    13.133

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΛΑΚΗΣ) του Νικολάου  8.666

 

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Αχιλλέα    7.203

ΖΩΓΡΑΦΟΥ - ΤΣΑΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου   5.037

ΠΟΖΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ του Οδυσσέα   2.785

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)