Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Το νέο νομοσχέδιο στέλνει το δημόσιο νοσοκομείο στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα»

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Το νέο νομοσχέδιο στέλνει το δημόσιο νοσοκομείο στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα»
 
 
 
Επίσκεψη στην Πέλλα πραγματοποίησε  ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που είχε και συνάντηση με υγειονομικούς φορείς στον Νομό.

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο επίσκεψης του στον Νομό Πέλλας, συναντήθηκε το Σάββατο (19/11), με σωματεία και φορείς του νομού, για τα ζητήματα της υγείας στην περιοχή.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: »Είναι τεράστιες οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, σε όλο τον Νομό Πέλλας, έχει απαξιωθεί πλήρως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα Κέντρα Υγείας. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία σε όλες τις ειδικότητες, λείπουν ακτινολόγοι και μια σειρά άλλες ειδικότητες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του νοσοκομείου».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ, μαζί με τους εργαζόμενους εδώ στον Νομό Πέλλας, θα παλέψει και στη Βουλή και στους αγώνες, για να γίνουν οι μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, για να φτιαχτούν οι απαραίτητες υποδομές, για να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας».

Καταληκτικά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε: «Την ίδια στιγμή, τέθηκε το τεράστιο ζήτημα του νέου νομοσχεδίου που βρίσκεται υπό διαβούλευση από το Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να απορριφθεί όχι μόνο από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους υγειονομικούς, αλλά να απορριφθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού. Διότι είναι απαράδεκτο, ιδιωτικοποιεί παραπέρα την Υγεία, στέλνει τον δημόσιο γιατρό, το δημόσιο νοσοκομείο στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, στους μεγάλους ιδιώτες επενδυτές στον τομέα της Υγείας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)