Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Με αλχημείες και ψέματα η απάντηση Σκυλακάκη για τον πλειστηριασμό στο σπίτι της Κολοβού

Με αλχημείες και ψέματα η απάντηση Σκυλακάκη για τον πλειστηριασμό στο σπίτι της Κολοβού
 
 
Στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών φαίνεται ότι παρά τον αρχικό ορισμό του πλειστηριασμού τον Μάρτιο του 2019, αυτός δεν εκτελέστηκε.

Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης με αφορμή το θέμα των πλειστηριασμών, ισχυριζόμενος στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό πως το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, κας Ιωάννας Κολοβού, πλειστηριάστηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάρτιο του 2019 και καταλογίζοντας «υποκρισία» στον κ. Τσίπρα που την επισκέφθηκε στο σπίτι της.

Προς επίρρωση δε των λεγομένων του ο κ. Σκυλακάκης παρουσίασε έγγραφο από το e-auction, την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ως «ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού» τις 20/3/2019 και ως «ημερομηνία διεξαγωγής πλειστηριασμού» τις 9/10/19, δηλαδή μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Πλειστηριασμός

Ωστόσο, εάν ανατρέξει κανείς στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα διαπιστώσει πως παρά τον αρχικό ορισμό του πλειστηριασμού τον Μάρτιο του 2019, αυτός δεν εκτελέστηκε.

Όπως εξηγούν πηγές της Κουμουνδούρου, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν εκτελέστηκαν πλειστηριασμοί λαϊκής πρώτης κατοικίας, διότι υπήρχε θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, υποχρέωση των funds σε κλήση για ευνοϊκή ρύθμιση στον οφειλέτη πριν οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλαίσιο μη εκτέλεσης πλειστηριασμών, και πλαίσιο δικαστικών προσφύγων από νόμο Κατσέλη – Σταθάκη.

Όπως προκύπτει από το e-auction.gr, ο πλειστηριασμός για το σπίτι της κας Κολοβού όντως δεν εκτελέστηκε στις 20.3.19 όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης. Δεν εκτελέστηκε ούτε καν τον Οκτώβρη του 2019, όπου ακόμη ίσχυε το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ολιγόμηνη παράταση που του είχε δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ μέχρι να φέρει το δικό της νομοθετικό πλαίσιο.

Ο πλειστηριασμός του εν λόγω ακινήτου εκτελέστηκε στις 16/3/2022, όπως επιβεβαιώνεται και από το e-auction.gr, επί διακυβέρνησης ΝΔ, δηλαδή ενάμισι χρόνο μετά την ψήφιση του πτωχευτικού νόμου του κ. Μητσοτάκη που ήρε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά την καταψήφιση τριών τροπολογιών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για διατήρηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Πλειστηριασμός

Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση κατακύρωσης του πλειστηριασμού στον εν λόγω ιστότοπο, που επιβεβαιώνει πως η πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης έλαβε χώρα στις 13 Μαρτίου του 2022 και ακολούθησε η έξωση με τις σκηνές που έκαναν το γύρο της Ελλάδας πριν από τρεις ημέρες.

Πλειστηριασμός

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή έκαναν λόγο για προσπάθεια του κ. Σκυλακάκη να θολώσει τα νερά, διερωτώνταν εάν επί ΣΥΡΙΖΑ εκτελέστηκε ο πλειστηριασμός, εάν επί ΣΥΡΙΖΑ έσπασαν την πόρτα της χαμηλοσυνταξιούχου με αλυσοπρίονο και επί ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να τη βγάλουν σηκωτή από το σπίτι της, σχολιάζοντας σκωπτικά πως «σε λίγο θα μας πουν ότι και ο Πάτσης ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)