Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Στην Αθήνα η επιτροπή PEGA για τις υποκλοπές

 
Θα συναντήσει τα θύματα των παρακολουθήσεων, δημοσιογράφους, βουλευτές και τον Γ. Γεραπετρίτη, όχι όμως τον Κυρ. Μητσοτάκη παρότι ζήτησε να τον δει.

Φτάνουν το απόγευμα και πιάνουν αμέσως δουλειά! Ο λόγος για τα 11 μέλη της Επιτροπής Pega του Ευρωκοινοβουλίου που καλείται να διερευνήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών. Η επιτροπή θα φτάσει από την Κύπρο στην οποία βρίσκεται από χθες αναζητώντας στοιχεία για τα όσα συνέβησαν εκεί, γεγονότα στα οποία έχει ανάμιξη ο Ισραηλινός επιχειρηματίας και πρώην στρατιωτικός, Ταλ Ντίλιαν, βασικός μέτοχος της εταιρείας Intellexa που εμπορεύεται το λογισμικό παρακολούθησης Predator. Τα μέλη της Επιτροπής είναι τα κάτωθι: Γερούν Λενάερς (πρόεδρος της PEGA και επικεφαλής της αντιπροσωπείας / ΕΛΚ, Ολλανδία), Σοφία Ι τι Βελντ (εισηγήτρια για την έκθεση της PEGA / Renew, Ολλανδία), Σιλβί Γκιγιόμ (Σοσιαλιστές, Γαλλία), Χουάν Ιγνάσιο Αλβάρες (ΕΛΚ, Ισπανία), Τις Ρούιτεν (Σοσιαλιστές, Ολλανδία), Ρόζα Τουν Ουντ Χόχενσταϊν (Renew, Πολωνία), Σάσκια Μπρικμόντ (Πράσινοι, Βέλγιο), Λάουρα Φεράρα (μη εγγεγραμμένοι ευρωβουλευτές, Ιταλία), Λίντια Περέιρα (ΕΛΚ, Πορτογαλία). Η αποστολή συμπληρώνεται με δύο Ελληνες, τον Στέλιο Κούλογλου από την ομάδα της Αριστεράς και την Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Η πρώτη συνάντηση των μελών της Επιτροπής θα είναι με δημοσιογράφους, το έργο των οποίων βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στην αποκάλυψη του σκανδάλου. Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους Νικόλα Λεοντόπουλο από τους Reporters United, Τάσο Τέλλογλου από το Inside Story, Νεκταρία Σταμούλη (Politico, ΑΠΕ) και τους συναδέλφους Δάφνη Παπαδοπούλου και Γιάννη Σουλιώτη («Καθημερινή»).

Αύριο θα γίνουν οι επαφές με βουλευτές και με μέλη της κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι παρά το γεγονός ότι η επιτροπή ζήτησε να δει τον πρωθυπουργό, τελικά θα αρκεστεί στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Το απόγευμα της Πέμπτης η επιτροπή θα συναντήσει τα θύματα του Predator στην Ελλάδα, δηλαδή τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Θανάση Κουκάκη.

Πηγή: efsyn.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο #Μητσοτάκη................# άρχισε να πηγαίνει τριήμερα και στο μέσο της βδομάδας προκειμένου να αποφύγει την ξεφτίλα και το ξεβράκωμα. Άσε τους Γεραπετρίτες μα ξεφτιλίζονται. Τι τους κάναμε υπουργούς άλλωστε;
    Όσο για τα ζωντανά που μας ψηφίζουν... Τι να καταλάβουν! Χαμπάρι δεν παίρνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)