Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Το «καλάθι» της… ανθρωπιάς – Παντοπώλης χαρίζει βρεφικά γάλατα σε όποιον έχει ανάγκη (photo)

 

 

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες μια ανάρτηση παντοπώλη από τη Χρυσούπολη Καβάλας.

Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, με αφορμή τις σοκαριστικές εικόνες με τα αντικλεπτικά στα βρεφικά γάλατα, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, πήρε την πρωτοβουλία να σταθεί στο πλευρό των συνανθρώπων του που έχουν ανάγκη.

Έτσι αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν βρεφικα γάλατα και τροφές σε εκείνους που αδυνατούν να τα αγοράσουν για τα παιδιά τους.

Η ανάρτηση

«Εμβρόντητος παρακολούθησα την είδηση ότι αλυσίδα σουπερμαρκετ έβαλε αντικλεπτικό σύστημα σε βρεφικές τροφές. Προφανώς μια μάνα, ένας πατέρας, δεν είχε την δυνατότητα να ταϊσει τα μωρά του. Με θυμώνει και με στεναχωρεί βαθύτατα αυτή η κατάσταση.

«Προσπαθώντας να κατανοήσω τις πράξεις αυτών των γονιών, καθώς υπήρξε περίοδος που και εγώ στερήθηκα βασικά αγαθά,

Παίρνω λοιπόν την πρωτοβουλία να χαρίσω βρεφικές τροφές και γάλα σε όποιον τα έχει πραγματικά ανάγκη. Βρίσκονται στο μαγαζί μου και όποιος θέλει έρχεται και παίρνει χωρίς καμία απολύτως υποχρέωση να πάρει κάτι άλλο.

Σαν Τάσσο δεν με βρίσκει σύμφωνο οι καλές πράξεις να διαφημίζονται στο ίντερνετ, καθώς συχνά γίνονται γι αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, είναι αναγκαίο να το γράψω εδώ για να το δει όσος περισσότερος κόσμος γίνεται, και να φτάσει στα μάτια κάποιου που όντως χρειάζεται ένα προιόν από τα παραπάνω.

Επίσης παίρνω την απόφαση από σήμερα και τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, όποιος συμπολίτης μου έχει την ανάγκη για ένα καρβέλι ψωμί για να φάει ο ίδιος ή η οικογένειά του, με απόλυτη εχεμύθεια μπορεί να απευθυνθεί στη διεύθυνση του καταστήματος και να του το δώσουμε.

Καλά μυαλά σε όλους..» έγραψε στο Facebook.

 

«Έκανα το ελάχιστο που μπορούσα»

Ο παντοπώλης που έδωσε μάθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς μίλησε και στην πρωνή εκπομπή του OPEN.

Όπως είπε η εικόνα με τα αντικλεπτικά τον γέμισε θλίψη καθώς στο παρελθόν είχε και ο ίδιος αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα.

«Επρέπε να δράσω» δήλωσε ο Τάσος Βιλάνος προσθέτοντας: «Δεν μπορώ να διανοηθώ μια μάνα να μην έχει να ταΐσει το παιδί της» είπε ο παντοπώλης.

«Κι εμένα δεν μου περισσεύουν τα χρήματα, δεν είμαι πλούσιος απλώς έκανα το ελάχιστο που μπορούσα, αυτό που θεώρησα σωστό» πρόσθεσε.

Συγκίνηση στα social media

Η ανάρτηση του έγινε σε πολύ λίγο χρόνο viral και απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από τους χρήστες των social media.