Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Δίμηνη παράταση ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Δίμηνη παράταση ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας 


 

Τη δίμηνη παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2023 ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Παρατείνεται για δύο μήνες η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2023, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται οτι η προθεσμία έληγε στις 31 Δεκεμβρίου.

Πώς μπορείτε να πληρώσετε

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών μπορούν να βρουν στην πλατφόρμα myCar το σχετικό σημείωμα.

Το φετινό ειδοποιητήριο, περιλαμβάνει QR Code. Έτσι λοιπόν σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να αναγράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι και φέτος το ύψος των τελών κυκλοφορίας καθορίζεται με βάση το κυβισμό για τα παλιά αυτοκίνητα και με βάση την εκπομπή ρύπων για τα καινούργια.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking.

Και φέτος ισχύει το ίδιο πλαίσιο σε σχέση με τις απαλλαγές. Έτσι οι γονείς ανηλίκων παιδιών με αναπηρία καθώς και 8 κατηγορίες αναπήρων έχουν “ατέλεια”. Παράλληλα ισχύει το ίδιο πλαίσιο για όσους επιθυμούν να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι για να απαλλαγούν από το βάρος των τελών θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες το αργότερο έως το τέλος του έτους. Αθροιστικά, για τους υπόλοιπους οδηγούς ο συνολικός “λογαριασμός” ανέρχεται στο 1 δισεκ. ευρώ, ποσό που θα ενισχύσει σημαντικά το κρατικό ταμείο.

 

1 σχόλιο:

(3)