Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Τι ψάχνουν τελικά στο Μοναστήρι Αρχαγγελου;






ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟ

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ

 

Πυκνώνει το μυστήριο από την παρουσία της αστυνομίας στο μοναστήρι του Αρχαγγέλλου την Κυριακή .

Πάνω από τριακόσιοι κάτοικοι του Αρχαγγέλου  συγκεντρώθηκαν στο ιστορικό  Μοναστήρι του χωριού τους , για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει  με τις μυστικές έρευνες – ανασκαφές κλιμακίου της αστυνομίας από την Αθήνα στον εξωτερικό χώρο του μοναστηριού. Λίγο αργότερα εμφανίστηκαν και ισχυρές δυνάμεις ένστολων αστυνομικών από την περιοχή.

Αρχικά είχαν διαρρεύσει φήμες  για την  νόμιμη έρευνα ανεύρεσης κρυμμένου θησαυρού  από ιδιώτες. Τις φήμες ενίσχυσε η παρουσία ΒΑΝ που έγραφε ότι εξειδικεύεται  στην ανίχνευση ευγενών μετάλλων . Κάτι τέτοιο  δεν είχε καμία βάση.

Οι κάτοικοι  ζητούσαν έντονα εξηγήσεις περί τίνος πρόκειται , γιατί είναι συναισθηματικά δεμένοι με το μοναστήρι το οποίο θεωρούν ως δεύτερο σπίτι τους. Μάλιστα πολλοί διατύπωναν απορίες γιατί επιλέχτηκαν αργίες για κάτι τέτοιο.

Οι κάτοικοι απαίτησαν κάποιοι εκπρόσωποί τους να είναι παρόντες στις όποιες εργασίες γίνουν και στην καταγραφή  των ευρημάτων σε περίπτωση που κάτι βρεθεί . Από τις εξηγήσεις που έδιναν διάφοροι υπεύθυνοι , προέκυπτε εύκολα ότι αναδιπλώνονταν στις απαντήσεις  που έδιναν .

Οι μοναχοί δήλωναν σαστισμένοι με όσα έγιναν , και παρά τις αντίθετες προτροπές από τους αστυνομικούς προσπαθούσαν να είναι κοντά  στον τόπο των εργασιών .

Σύμφωνα με όσα   μάρτυρες  ,οι μοναχοί ενημέρωσαν τον Μητροπολίτη κ. Ιωήλ , ο οποίος δήλωσε άγνοια  για όσα γίνονταν .Αργότερα η επικεφαλής αξιωματικός της επιχείρησης από την Αθήνα έκανε γνωστό ότι πρόκειται περί έρευνας  του τμήματος αρχαιοκαπηλίας  μετά από πληροφορίες ότι  κάποια αρχαία που βρέθηκαν  σε χέρια αρχαιοκαπήλων , προέρχονταν από χώρο του μοναστηριού ,αποφάσισαν να κάνουν έρευνες για την εξακρίβωση πληροφοριών και την βασιμότητά τους. Όταν ρωτήθηκε για την παρουσία μηχανήματος εντοπισμού  ευγενών μετάλλων , όπως χρυσός , απάντησε ότι ενδεχομένως να υπάρχουν  και  χάλκινα αγάλματα  και να το διαπιστώσει.

Γεννάται όμως το ερώτημα για ποιον λόγο δεν έφεραν αυτόν που μετέφερε την πληροφορία να υποδείξει το ακριβές σημείο. Αστυνομικοί της Αθήνας με κασμάδες και φτυάρια παρουσία εκπροσώπου αρχαιολόγου από την περιφέρεια , άρχισαν να σκάβουν , προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν άνοιγμα στοάς . Η προσέλευση όμως πολύ κόσμου τους ανάγκασε να σταματήσουν . Οι κάτοικοι απαίτησαν να τους επιδειχθούν  τα σχετικά έγραφα, χωρίς να γίνει κάτι τέτοιο. Αργότερα έφτασε στο σημείο ειρηνοδίκης , με εντολή της εισαγγελίας η οποία προσπάθησε να εξηγήσει  τις διαδικασίες του όλου εγχειρήματος.

Ο κόσμος όμως δε έδειχνε να πείθεται και δήλωσε ότι θα σταθεί φύλακας  του  Μοναστηριού.

Μετά από λίγο έφτασε στον χώρο του Μοναστηριού και ο πρώην δήμαρχος Αλμωπίας  Δημήτρης Μπίνος. Απευθυνόμενος προς τους επικεφαλής της επιχείρησης , δήλωσε ότι συμπεριφορές  δεν υπήρχαν ούτε επί τουρκοκρατίας . Δηλώνοντας  την ιδιότητά ως διπλωματούχου αρχαιολόγου, επισήμανε ότι για τις όποιες αρχαιολογικές  εκσκαφές , τηρούνται άλλα πρωτόκολλα. Εκεί από την πλευρά της αστυνομίας έγινε αναδίπλωση  και έγινε λόγος για αρχαιολογικές έρευνες και όχι ανασκαφές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ , προέκυψε ότι οι αστυνομικοί της Αθήνας κινήθηκαν  εντελώς μυστικά , με εντολές των εκεί προϊσταμένων τους. ΟΙ διάφορες εμπλεκόμενες τοπικές  αρχές , όπως η αρχαιολογική υπηρεσία της Πέλλας , είχε πλήρη άγνοια. Άγνοια φέρονται να είχαν  και οι τοπικές αστυνομικές αρχές. Μόνο , όταν το θέμα πήρε διαστάσεις  , χρειάστηκε να μεταβούν στο σημείο πολλοί ένστολοι αστυνομικοί , προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν ναι μεν έντονα , αλλά σε κόσμια επίπεδα , χωρίς παρατράγουδα. Ο ι απορίες βέβαια , λόγω των χειρισμών , αντί να λιγοστέψουν , μεγάλωσαν . Κάτοικοι φέρονται να ενημέρωσαν βουλευτές και άλλους  πολιτικούς παράγοντες , ζητώντας να διασφαλιστεί η περιουσία  του μοναστηριού  και αν τυχόν βρεθεί κάτι να καταγράφεται. ‘’Όλοι τους  φέρονται να δήλωσαν πλήρη άγνοια.

Άλλες πηγές  άφηναν να εννοηθεί ότι πρόκειται για κάτι πιο μεγάλο από αυτά που πιστεύει ο καθένας , ρίχνοντας λάδι στην ήδη περιρρέουσα  ατμόσφαιρα με τα κάθε είδους σενάρια φαντασίας ή όχι. 

 Μετξύ των υπερβολικών σεναρίων ήταν και ο συσχετισμός με την ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και την απόκρυψη  τιμαλφή  της   στον συγκεκριμένο χώρο. 

 

 

5 σχόλια:

  1. Πέτρο ήρθαν τόσο μυστικά που ξύπνησαν αστυνομικό του χωριού στις 5 το πρωί να τους δώσει σκαμπανικα για να σκάψουν. τόσο μυστικά ήρθανε.Κριμα σαυτους που δώσανε υποτίθεται άδεια για να γίνει . όπως είπε και η Ειρινοδικης Αλμωπιας ερευνα. Έτσι ονομάζονται τώρα οι Ανασκαφές .διότι γίνονται την νύχτα??,,?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δειτε ελικόπτερο θα γίνει η δουλειά οπως τα κανονια του Πινοβου...και μην τον είδατε τον Παντελή...ολοι απο ενα κομμάτι πίτα χορταστικη και μουγκα στη στρούγκα....ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ....ΣΕ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας αποκλείεται να είναι. Είδατε πουθενά τον Μητσωτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γελάω με τα όσα συμβαίνουν, ακόμα πιστεύεται ότι οι παπάδες δεν είναι μπλεγμένοι 😂 κοιμήθητε όρθιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι ντροπή και μόνο που σκέφτεστε κάποιος εμπλοκή των πατέρων εκεί μάλλον δεν γνωρίζουν τι προσφέρει χρονια ολόκληρα το μοναστήρι εύχομαι γρήγορα να φύγουν από τον ιερό αυτό τόπο απραγοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)