Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Όλη η αντιπολίτευση ψήφισε «κατά» - Με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε το ν/σ για την ΕΥΠ

Όλη η αντιπολίτευση ψήφισε «κατά» - Με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε το ν/σ για την ΕΥΠ
 
 
Με 156 «ναι», εκ μέρους μόνο της «γαλάζιας» πλειοψηφίας, εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ.

Στην ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, οι 156 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ, ενώ 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο, το οποίο προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κατά την διήμερη συζήτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παύονται οι υποδιοικητές της ΕΥΠ με τροπολογία Τσιάρα

Νομοτεχνική βελτίωση, η οποία προβλέπει την παύση των υποδιοικητών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, λίγη ώρα πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με τη διάταξη μέχρι τον διορισμό νέων υποδιοικητών την αρμοδιότητα τους θα ασκεί ο διοικητής της ΕΥΠ.

Με άλλη νομοτεχνική βελτίωση δεν θα καθορίζει ο Διοικητής της ΕΥΠ ανά εξάμηνο την λίστα των απαγορευμένων συσκευών παρακολούθησης, αλλά στην αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος θα εμπίπτει κάθε λογισμικό ή συσκευή που δύνανται να χρησιμοποιηθούν για την διάπραξη του αδικήματος.

Ακόμη, όπου προβλέπεται η διαδικασία παράδοσης της διάταξης άρσης του απορρήτου στους παρόχους επικοινωνίας και στην ΑΔΑΕ με ηλεκτρονικά κρυπτογραφημένο μήνυμα προστέθηκε το χρονικό επίρρημα «αμελλητί» για να διασφαλίζεται η υποχρέωση άμεσης και κατεπείγουσας διαβίβασης και εκτέλεσης της διάταξης.

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)