Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

«Φαρ Ουέστ» η Δυτική Αττική: Βίαιες συγκρούσεις σε Μέγαρα και Ασπρόπυργο - Νεκρός Ρομά

«Φαρ Ουέστ» η Δυτική Αττική: Βίαιες συγκρούσεις σε Μέγαρα και Ασπρόπυργο - Νεκρός Ρομά
 
 
Νέα νύχτα επεισοδίων στη Δυτική Αττική. Φωτιές, ένοπλες ενέδρες, κλείσιμο δρόμων και ένας 25χρονος Ρομά νεκρός.

Εστία έντασης και επεισοδίων μετατράπηκε το βράδυ της Πέμπτης (8/12) για ακόμα μια φορά η Δυτική Αττική, με μαινόμενους Ρομά να επιδίδονται σε κάθε λογής παραβατική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρας της ΟΠΚΕ, τραυματίστηκε στο πρόσωπο όταν δέχτηκε σκάγια από κυνηγετική καραμπίνα στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Με πυροβολισμούς υποδέχτηκαν συγκεντρωμένοι Ρομά τις αστυνομικές δυνάμεις, στη Λεωφόρο Διυληστηρίων, κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Λόγω των επεισοδίων, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων:

1) Στην Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου (Βόρειος Παράδρομος Ν.Ε.Ο.Α.Κ) από το 39ο λεως το 42ο χλμ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή των Μεγάρων.

2) Στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω από το ύψος της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου έως της λεωφόρου ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Από τα πυρά δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Νεκρός 25χρονος Ρομά στα Μέγαρα

Με το κλίμα τεταμένο, στο καταυλισμό στα Μέγαρα ένας 26χρονος Ρομά έπεσε νεκρός δεχόμενος σφαίρα στο θώρακα από καραμπίνα έπειτα από άγριο διαπληκτισμό που ξέσπασε για... οικονομικούς λόγους με άλλον Ρομά.

Περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, όπου μεταφέρθηκε ο νεκρός άνδρας. Έξω από τον καταυλισμό της περιοχής, επικρατούσε από νωρίς το απόγευμα σκηνικό έντασης με το οργισμένο πλήθος να βάζει φωτιά σε Ι.Χ. στη Παλαιά Εθνική οδό.

Νωρίτερα νεαροί Ρομά είχαν βάλει φωτιά σε λάστιχα και κάδους απορριμάτων στο Μικρό Σχιστό.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη (7/12) προκλήθηκε φωτιά σε εργοστάσιο ελαστικών στον Ασπρόπυργο. Συναγερμός σήμανε μάλιστα από την Πολιτική Προστασία με μήνυμα από το 112. Κλείστε πόρτες και παράθυρα – Καταφύγετε σε κλειστό κτίριο, προειδοποίησε τους πολίτες το μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο.

Ένοπλη ενέδρα σε αστυνομικούς στην Περιφερειακή Αιγάλεω

Ένοπλη ενέδρα στους αστυνομικούς είχαν στήσει ομάδες Ρομά στην Περιφερειακή Αιγάλεω. Επί μία ώρα πυροβολούσαν με καραμπίνες στοχεύοντας από το ύψωμα τις τρεις ομάδες ΟΠΚΕ που επιχειρούσαν στο σημείο.

Στην περιοχή έσπευσαν άνδρες της ΕΚΑΜ και ελικόπτερο για να απεγκλωβίσει τους αστυνομικούς.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική

roma3

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει το κύμα οργής για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Κωνσταντίνου από αστυνομικά πυρά, από την Πέμπτη η ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιεί αλλεπάλληλες «ψυχολογικές» επιχειρήσεις.

roma51

Σε αυτές εντάσσονται οι έρευνες που έλαβαν χώρα σε 7 καταυλισμούς στην Δυτική Αττική. Παρουσία δικαστικού λειτουργού, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν σε 25 σπίτια στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, το Ζεφύρι, τα Άνω Λιόσια και το Μενίδι και προχώρησαν σε 7 συλλήψεις για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών.

roma7

Ο σχεδιασμός για τον περιορισμό των επεισοδίων και των εντάσεων, περιλαμβάνει μεγαλύτερη αριθμητικά παρουσία αστυνομικών σχεδόν σε όλους τους καταυλισμούς ρομά στην Αττική, αλλά και έντονες και τακτικές περιπολίες σε επίμαχα σημεία, από περιπολικά Άμεσης Δράσης και ομάδων ΟΠΚΕ και ΔΙ.ΑΣ.. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ αυξάνονται σε ποσοστό 30% γύρω από καταυλισμούς, έχουν επιστρατευθεί οι Αίαντες, τα οχήματα ρίψης νερού, αλλά και αυτοί που έχουν στο μπροστινό μέρος ατσάλινη λάμα για την διάλυση οδοφραγμάτων.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)