Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Πελέ: Ο αγώνας της ζωής του στο νοσοκομείο του Σάο Πάολο – Δίπλα του όλη η οικογένεια

Πελέ: Ο αγώνας της ζωής του στο νοσοκομείο του Σάο Πάολο – Δίπλα του όλη η οικογένεια
 
 
Δύσκολες ώρες για τον Πελέ που νοσηλεύεται στο Σάο Πάολο και δίπλα του έχει την οικογένειά του.
Η οικογένεια του Πελέ συγκεντρώθηκε, το Σάββατο (24/12), σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο, προκαλώντας ανησυχία για την επιδείνωση της υγείας του 82χρονου Βραζιλιάνου θρύλου του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, δύο από τις κόρες του βρίσκονταν στο πλευρό του στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε και, το Σάββατο (24/12), μετέβη στο νοσοκομείο και ο γιος του, Εντίνιο, ο οποίος ήρθε από τη Λοντρίνα, που βρίσκεται 540 χιλιόμετρα μακριά και όπου προπονεί μία ομάδα της δεύτερης κατηγορίας.

Μια από τις κόρες του, η Κέλι Νασιμέντο, δημοσίευσε στο Instagram μία φωτογραφία, το βράδυ της Παρασκευής (23/12), στην οποία αγκαλιάζει τον πατέρα της στο κρεβάτι του νοσοκομείου με το μήνυμα: «Είμαστε ακόμα εδώ, αγωνιζόμενοι και με πίστη. Άλλη μια νύχτα μαζί». Η αδελφή της, Φλάβια Αράντες ντο Νασιμέντο, κοινοποίησε επίσης τη φωτογραφία, η οποία την έδειχνε να κοιμάται σε έναν καναπέ.

pele oikogeneia 02
Πηγή: Instagram | iamkelynascimento

Ο Εντίνιο, σύμφωνα με τον «Guardian», δημοσέυσε μία φωτογραφία που τον δείχνει να κρατάει το χέρι του πατέρα του. «Μπαμπά… η δύναμή μου είναι η δική σου», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της εικόνας.

Πελέ, οικογένεια, Βραζιλία 

Πηγή: Instagram | warriorprince_ny

Υπενθυμίζεται ότι ο Πελέ νοσηλεύεται από τις 29 Νοεμβρίου με επιπλοκές που σχετίζονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ο οποίος διαγνώστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2021. Από τότε υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία, αλλά οι γιατροί έχουν δώσει λίγες λεπτομέρειες για την κατάστασή του.

Επίσης, ο Πελέ προσβλήθηκε από κορονοϊό, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, και οι γιατροί δήλωσαν, την Τετάρτη (21/12), ότι ο καρκίνος είχε «προχωρήσει και ο Πελέ χρειάζεται περισσότερη φροντίδα που σχετίζεται με νεφρικές και καρδιακές δυσλειτουργίες».

Τι ανέφερε το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την «O Globo», στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν», όπου ο Πελέ βρίσκεται από τις 29 Νοεμβρίου, αναφέρεται ότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάζεται φροντίδα που σχετίζεται με δυσλειτουργία των νεφρών και της καρδιάς.

«Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο νοσηλεύεται από τις 29 Νοεμβρίου για επανεκτίμηση της χημειοθεραπείας αναφορικά με όγκο του παχέος εντέρου και θεραπεία μιας λοίμωξης του αναπνευστικού. Παρουσιάζει εξέλιξη της ογκολογικής νόσου και χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα σε σχέση με νεφρική και καρδιακή δυσλειτουργία», ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφεται από τους γιατρούς Φάμπιο Νάσρι, Ρενέ Γκανσλ και Μιγκέλ Σεντορόγκλο Νέτο.

Η Σάντος προσθέτει ένα στέμμα στη φανέλα της για τον Πελέ

Εν μέσω ανησυχιών για την κατάσταση της υγείας του Πελέ, η Σάντος κινητοποιήθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στον πρώην παίκτη της. Έτσι, όπως έγινε γνωστό τα Χριστούγεννα (25/12), από την επόμενη σεζόν, η φανέλα της ομάδας θα έχει ένα μικρό στέμμα πάνω από την ασπίδα του συλλόγου.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την «O Globo», ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διαβούλευσης της Σάντος, Σέλσο Ζατέν, αποκάλυψε ότι η αλλαγή έχει ήδη εγκριθεί, καθώς προβλέπεται στο νέο καταστατικό, το οποίο ψηφίστηκε και εγκρίθηκε από τα μέλη. «Το στέμμα είναι ήδη στη φανέλα του 2023. Η Σάντος θα παίξει το 2023 με το στέμμα στο σήμα, τα δύο αστέρια και το στέμμα στην κορυφή του σήματος» δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)