Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση - Κλειστή η Πανεπιστημίου

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση - Κλειστή η Πανεπιστημίου
 
 
Πλήθος κόσμου για τις συγκεντρώσεις στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγρόπουλου. Κλειστοί δρόμοι και ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»
Πολύς είναι ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας τιμώντας την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα πριν από 14 χρόνια.

Αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας, το οποίο είναι απροσπέλαστο, βρίσκονται σε εξέλιξη μαθητικές, φοιτητικές και πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις, με την οδό Πανεπιστημίου να είναι κλειστή, όπως και ο σταθμός του Μετρό, «Πανεπιστήμιο».

Στη συνέχεια αναμένεται να κλείσουν ακόμη περισσότεροι δρόμοι από το Σύνταγμα έως και την Ομόνοια.

Θα ακολουθήσουν στις 18.00 συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν συλλογικότητες και κόμματα, από την Αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Στις 21.00 το βράδυ, αντίστοιχο κάλεσμα υπάρχει για συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας στα Εξάρχεια, στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.

Υπενθυμίζεται πως επί ποδός βρίσκονται περισσότεροι από 5.500 αστυνομικοί.

epeteios1

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που έχουν εξαγγελθεί για την Τρίτη (06-12-2022), θα πραγματοποιηθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του Κέντρου της Αθήνας.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Για αυτό το λόγο παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για τη αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για σήμερα

Για την αποφυγή επεισοδίων, η ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να εφαρμόσει σχέδιο... «Πολυτεχνείου», με τα μέτρα ασφαλείας που θα υπάρχουν κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, να θυμίζουν αυτά της 17ης Νοεμβρίου.

Περίπου 6.000 αστυνομικοί θα διατεθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, με το σχεδιασμό να προβλέπει συνδρομή από ΜΑΤ, ΔΙ.ΑΣ., ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια και Αντιτρομοκρατική. Ιδιαίτερο βάρος ρίχνεται στην περιφρούρηση αστυνομικών στόχων, υπό τον φόβο καταδρομικών επιθέσεων, μετά τον χθεσινό πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι από τον αστυφύλακα στη Θεσσαλονίκη. Από αέρος, ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και drone θα επιτηρούν και θα μεταφέρουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ενώ αντίστοιχη εικόνα θα καταγράφουν και επίγειες κάμερες.

Παράλληλα, ακροβολισμένοι στο κέντρο της Αθήνας, θα βρίσκονται οι «Αίαντες», τα οχήματα ρίψης νερού της αστυνομίας, για να επέμβουν σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)