Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

ΕΑΒ: Γαλάζιος συνδικαλιστής διόρισε την κόρη του σε δύο θέσεις

132845312.png 

Μπορείς να προσληφθείς σε δύο θέσεις στην ίδια προκήρυξη; Ναι, αν είσαι ΔΑΚΕ. Μπορείς να διοριστείς με πτυχίο Δασοπονίας σε θέση που απαιτεί πτυχίο Μηχανικού Αεροσκαφών; Φυσικά, αρκεί να είσαι γαλάζιος. Και υπό την προϋπόθεση ότι θα είσαι στην πολύπαθη ΕΑΒ. Η διοίκηση της οποίας δεν δίνει το μπόνους που προβλέπει ο νόμος σε όλους τους εργαζομένους της, ενώ στις 24 Ιανουαρίου αναμένει εν πομπαίς και οργάνοις τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μέχρι τότε έχει κλείσει με κλειδαριά το διοικητήριο για να μην πλησιάζουν ανεπιθύμητοι!

Να δούμε τι σημαίνει «γαλάζιες ακρίδες» στις προσλήψεις και πώς ο πατέρας διπλοπροσλαμβάνει την κόρη! Στην ΕΑΒ προσλαμβάνονται 565 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (12 μηνών). Τέλος Οκτωβρίου 2022 εκδόθηκαν και αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες της κατηγορίας Τ.Ε.

Μέλος της Επιτροπής Προσλήψεων ο πατέρας...

Τότε, σύμφωνα με την Ανένταχτη Κίνηση Εργαζόμενων, διαπιστώθηκε ότι η κόρη του γραμματέα του Σωματείου Εργαζόμενων της ΕΑΒ, ο οποίος είναι εκλεγμένος με τη ΔΑΚΕ, προσελήφθη σε δύο θέσεις! Υπογραμμίζεται ότι ο συγκεκριμένος ΔΑΚίτης είναι και μέλος της Επιτροπής Προσλήψεων. Προσέλαβε δηλαδή δύο φορές την κόρη του! Δεν το κατάλαβε όταν έβλεπε το όνομα;

Σύμφωνα με την καταγγελία, επισημαίνεται ότι:

- 31 Οκτωβρίου 2022 η Διεύθυνση Προσωπικού της ΕΑΒ κάλεσε με mail την κόρη του ΔΑΚίτη να ενημερώσει εντός 5 ημερών αν αποδέχεται ή όχι τη θέση.

- 4 Ιανουαρίου 2023 η υποψήφια έστειλε απάντηση.

- Ο ΑΣΕΠ επέστρεψε επικυρωμένους τους οριστικούς πίνακες και η εν λόγω υποψήφια εξακολουθεί να είναι και σε αυτούς σε θέση προσληπτέου.

- Η υποψήφια κατέθεσε πτυχίο Δασοπονίας (Διαχείριση Φυσικών Πόρων) και διορίστηκε:

α) Ως προσληπτέα στον κωδικό θέσης 163, ΤΕ, Τεχνικός Επιφανειακών Διεργασιών, ενώ απαιτούνταν πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Τεχνολογίας Αεροσκαφών ή Μηχανικών Τεχνολογίας Αεροσκαφών Τ.Ε.

β) Ως πρώτη επιλαχούσα στον κωδικό θέσης 183, ΤΕ, Διαχειριστής Περιβάλλοντος, ενώ απαιτούνταν πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Ενεργειακής Τεχνολογίας και άλλα συναφή (όχι πάντως Δασοπονίας).

Κλείδωσαν το διοικητήριο και συνέχισαν τις προσλήψεις

Την ίδια ώρα η διοίκηση της ΕΑΒ καταγγέλλεται ότι δεν έχει καταβάλλει ακόμα το νομοθετημένο από τη Ν.Δ. μπόνους, ενώ σε λίγες μέρες θα πάει στην ΕΑΒ ο πρωθυπουργός. Πέραν της μη καταβολής, όμως, η διοίκηση που διόρισε η Ν.Δ. φέρεται να μην αποδίδει το μπόνους σε όλους τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να συμψηφίσει το μπόνους που δίνει εκείνη με το μπόνους που λαμβάνουν όσοι εργάζονται στη Lockheed. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν και, σύμφωνα με τον πρόεδρό τους Νίκο Καπίρη, «στο άκουσμα της λέξης (διεκδίκηση) η διοίκηση της εταιρείας έπαθε αλλεργία και έδωσε εντολή να κλειδωθούν όλες οι πόρτες του κτηρίου 10 (διοικητήριο)».

Ένα από τα αποτελέσματα της φαιδρής αντίδρασης -κλειδαριές και κάρτες εισόδου στο κτήριο διοίκησης- ήταν η Επιτροπή Προσλήψεων να συνεδριάζει χωρίς τον πρόεδρο των εργαζόμενων και να κάνει «κουμάντα» ένας γαλάζιος, ο οποίος μονομερώς φέρεται να προωθούσε «προσληπτέους χωρίς τα απαραίτητα προσόντα». Συνέχιζε δηλαδή να κάνει μόνος του προσλήψεις! Και χρειάστηκε να σταματήσει η φραγή εισόδου για να ανακαλυφθεί και να διορθωθεί η παρανομία.

Πηγή:avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)