Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Σκέψεις για Βενιζέλο και Αποστολάκη να επιλεγούν για υπηρεσιακοί υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας

Σκέψεις για Βενιζέλο και Αποστολάκη να επιλεγούν για υπηρεσιακοί υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας
 
 
Οι πρώτες σκέψεις που γίνονται παρασκηνιακά για τους υπηρεσιακούς υπουργούς. Το ζητούμενο είναι να αποδεχτούν και οι ίδιοι.
Άρχισαν οι συζητήσεις για τα ονόματα των υπηρεσιακών υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας. Επικρατέστερα, μέχρι αυτή τη στιγμή, του Ευάγγελου Βενιζέλου για το υπουργείο Εξωτερικών και του Βαγγέλη Αποστολάκη για το υπουργείο Άμυνας.

Γιατί Βενιζέλος και Αποστολάκης;

Η επιλογή Βενιζέλου για το ΥΠΕΞ προσδιορίζει το «κέντρο» για το οποίο ερίζουν όλες οι πλευρές. Ικανοποιεί κόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ αφού έχουν αποδοθεί δημοσίως τα εύσημα του Αλέξη Τσίπρα στον καθηγητή Βενιζέλο για την κατάθεση των επιστημονικών του απόψεων στην υπόθεση των υποκλοπών.

Η επιλογή Αποστολάκη για το ΥΕΘΑ σε ενδεχόμενη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αν και προκαλεί κάποια πικρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω της εμπλοκής που προκλήθηκε όταν του προτάθηκε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο αυτή δεν καθίσταται δυνατή να τον οδηγήσει σε απόρριψη της πρότασης. Άπαντες στο πολιτικό σύστημα γνωρίζουν ότι ο ναύαρχος Αποστολάκης αποτελεί ιδανική περίπτωση για το κρίσιμο μεσοδιάστημα των πέντε εβδομάδων μεταξύ των Α' και των Β' εκλογικών αναμετρήσεων. Πρώτον διότι μιλάει απευθείας με την απέναντι πλευρά (πχ Ακάρ). Δεύτερον γνωρίζει καλά τις ΕΔ και μπορεί να χαλιναγωγήσει ακραίες συμπεριφορές σε επιχειρησιακό και πολιτικό πεδίο.

Όλα τα παραπάνω είναι οι πρώτες σκέψεις που γίνονται παρασκηνιακά για τους υπηρεσιακούς υπουργούς. Το ζητούμενο είναι να αποδεχτούν και οι ίδιοι.

Δ.Β.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)