Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

«Ζήτω ο Βασιλιάς»: Η Βραζιλία υποκλίνεται στον Πελέ - Σήμερα η κηδεία του (Live εικόνα)

«Ζήτω ο Βασιλιάς»: Η Βραζιλία υποκλίνεται στον Πελέ - Σήμερα η κηδεία του (Live εικόνα)
 
 
 
Η Βραζιλία αποχαιρετά τον βασιλιά της. Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Πελέ
Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Πελέ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου.

Πλήθος κόσμου συρρέει στο Βίλα Μπελμίρο, το γηπέδο της Σάντος για το να πει το τελευταίο αντίο στον μάγο της μπάλας. Το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί μέχρι τις 9 το πρωί (14:00 ώρα Ελλάδος). Στη συνέχεια η νεκρική πομπή θα... ταξιδέψει στους δρόμους της Σάντος, θα περάσει από το σπίτι της μητέρας του, Δόνα Σελέστε και θα καταλήξει στο Νεκροταφείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης, όπου θα τελεστεί ιδιωτική ταφή στις 10 το πρωί (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας).

Δείτε live εικόνα:

Η Σάντος άνοιξε τις πόρτες στο γήπεδό της 16.000 θέσεων το πρωί της Δευτέρας και μια σταθερή ροή οπαδών άρχισε να περνάει δίπλα από τη σορό του Πελέ, που βρισκόταν μέσα σε ένα μαύρο φέρετρο στο κέντρο του γηπέδου, καλυμμένο με λουλούδια και ντυμένο με πέπλο.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρου, τον οποίο αντικατέστησε σήμερα ο Λούλα Ντα Σίλβα, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Το «παρών» στην κηδεία του αναμένεται να δώσουν μεγάλοι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές και όχι μόνο.

pele-kiseia.jpg

pele-kideia.jpg

Απών ο Νεϊμάρ

Ο πατέρας του Νεϊμάρ έφτασε στο γήπεδο και εξήγησε ότι ο γιος του δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στη Βραζιλία από τη Γαλλία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

«Ο Νεϊμάρ δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην κηδεία του Πελέ», αποκάλυψε ο Νεϊμάρ Σάντος. «Ο γιος μου με ζήτησε να έρθω εδώ στη θέση του».

«Φτάσαμε σπίτι» έγραψε ο γιος του

«Φτάσαμε σπίτι» έγραψε ο Έντσον Νασιμέντο, όταν έφτασε το φέρετρο στο γήπεδο της Σάντος, έχοντας το ένα χέρι του επάνω στο φέρετρο του πατέρα του ο γιος του Πελέ και συγκίνησε όλο τον πλανήτη. 

 edinho instagram giospele

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)