Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοινώθηκε: Επίδομα συνταξιούχων 200-300 ευρώ κλιμακωτά

Ανακοινώθηκε: Επίδομα συνταξιούχων 200-300 ευρώ κλιμακωτά
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τελικά επίσημα το επίδομα που θα δοθεί σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους.
Το ύψος της ενίσχυσης για το επίδομα συνταξιούχων ανακοίνωσε από την Κοζάνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Είμαστε σε θέση να έχουμε καλύτερη εικόνα για τον προϋπολογισμό του 2023. Η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από τα προσδοκώμενα. Ένα έκτακτο βοήθημα για συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις 200-300 ευρώ ανάλογα με το ύψος των αποδοχών τους. Εξαγγελίες θα γίνουν αύριο από το οοικονομικό επιτελείο. To επίδομα αυτό θα δοθεί εφάπαξ».

Όπως είπε, το επίδομα θα κοστίσει περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης συνόδευσε την προεκλογική του εξαγγελία με μία νέα σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου, όπως είπε, ήταν δημιούργημα ο νόμος Κατρούγκαλου. «Είναι υποκριτικό να ασκείται σήμερα κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ που θέσπισε αυτόν τον νόμο», είπε.

Για την έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών στην περιοχή, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε το πρόβλημα καθώς και το γεγονός ότι τα κίνητρα που έχει παράσχει η κυβέρνηση προς τους γιατρούς για να μετακινηθούν στην περιφέρεια, δεν φαίνεται να αρκούν. Οπως είπε, πρώτη προτεραιότητα και βασικός πυλώνας της δεύτερης τετραετίας θα είναι το νέο ΕΣΥ, εφόσον οι πολίτες εμπιστευτούν τη ΝΔ για μία ακόμα κυβερνητική θητεία.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Κοζάνη ξεκίνησε με ερώτηση για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα αποτελέσει πρότυπο πράσινης ανάπτυξης, ενώ για τον λιγνίτη, είπε ότι είχε μειωμένη συμμετοχή στην ηλεκτροπαραγωγή από το 2010.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει δικαιολογημένος προγραμματισμός για μια περιφέρεια που είχε μεγάλη εξάρτηση από έναν ενεργειακό πορό. Αυτό που παρουσιάζουμε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πλάνο που δίνει έμφαση όχι μόνο στα δίκτυα αλλά και στον ανθρώπινο παράγοντα», είπε.

Πότε θα πληρωθεί το επίδομα συνταξιούχων με προσωπική διαφορά

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πληρωμή θα γίνει μέχρι τις 15 Μαρτίου. Τα χρήματα θα μπουν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να χρειαστεί κάποια αίτηση επιπλέον ή ο,τιδήποτε άλλο. Θα συμπέσει μαζί με το Market Pass που επίσης θα πιστώνεται εκείνες τις ημέρες. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)