Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

ΚΚΕ για Πολάκη: "Το βαθύ κράτος δεν είναι κάποιοι δημοσιογράφοι, απαράδεκτη η εισαγγελική εντολή"

EUROKINISSI 


Η ΚΕ του ΚΚΕ τοποθετήθηκε για την ανάρτηση Πολάκη χαρακτηρίζοντας βολική την επιλογή του εντοπισμού του βαθέος κράτους σε δημοσιογράφου και απαράδεκτη την εισαγγελική εντολή.

Σε σχόλιό του για την αντιπαράθεση σχετικά με την ανάρτηση Πολάκη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε το βράδυ της Κυριακής τα παρακάτω:

«Είναι πολύ βολική μια αντιπαράθεση που εντοπίζει το “βαθύ κράτος” σε κάποιους δημοσιογράφους και δικαστικούς κι όχι σε όσους έχουν τα “κλειδιά” της οικονομίας, με βάση τα οποία ελέγχουν και παρεμβαίνουν στους μηχανισμούς του κράτους, στα ΜΜΕ, στις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα δικά τους συμφέροντα. Και φυσικά με αυτόν τον τρόπο να μένουν στο απυρόβλητο οι κοινές αντιλαϊκές δεσμεύσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέναντι σε όλους αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση -και με δεδομένες τις πολιτικές διάφορες του ΚΚΕ με τον συγκεκριμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά- η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση με αφορμή μια ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή διαφωνία με αυτήν, είναι ενέργεια απαράδεκτη που ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)