Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Εκτός Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Αλέξης Γεωργούλης

Εκτός Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Αλέξης Γεωργούλης
 
Δεκτή έκανε η Ευρωπαϊκή Αριστέρα την εισήγηση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να τεθεί εκτός ο Αλέξης Γεωργούλης μετά τις καταγγελίες εις βάρος του.

Μετά την εισήγηση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να θέσει εκτός τον Αλέξη Γεωργούλη

Η απόφαση έχει άμεση ισχύ και έρχεται μετά τις πληροφορίες για καταγγελίες που σχετίζονται με ποινικά αδικήματα και το αίτημα των βελγικών αρχών να αρθεί η ασυλία του λόγω της ιδιότητας του ευρωβουλευτή, όπως ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Η Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης δεν θα είναι πλέον μέλος της ομάδας με άμεση ισχύ μετά από πληροφορίες που ελήφθησαν για καταγγελίες για ποινικά αδικήματα και το αίτημα των βελγικών αρχών να άρουν την ασυλία του, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μέτσολα
Η απόφαση λήφθηκε με κοινή συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Γεωργούλη και της Αριστεράς, σύμφωνα με την πρόταση της ελληνικής αντιπροσωπείας, και θα παραμείνει σε ισχύ εν αναμονή της επίλυσης της υπόθεσης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: «Η Αριστερά παίρνει τις κατηγορίες εξαιρετικά σοβαρά και δεσμεύεται να αποτρέψει και να εξαλείψει κάθε μορφή βίας και παρενόχλησης. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των επιζώντων της βίας λόγω φύλου. Η Αριστερά θεωρεί απαράδεκτη την αποκάλυψη των προσωπικών στοιχείων του καταγγέλλοντα στα ΜΜΕ». 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

1 σχόλιο:

  1. Έτσι. Ακαριαία, δίχως αλλά και αστερίσκους αυτοί οι "άντρες" δεν πρέπει να βρίσκουν στέγη πουθενά. Όξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)