Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

«Χουντική μεθόδευση του συστήματος Μητσοτάκη το κόψιμο Μπογδάνου στις εκλογές» - Η πρώτη αντίδραση της Πατριωτικής Ένωσης

«Χουντική μεθόδευση του συστήματος Μητσοτάκη το κόψιμο Μπογδάνου στις εκλογές» - Η πρώτη αντίδραση της Πατριωτικής Ένωσης
 
 
 
Τι αναφέρουν πηγές της «Πατριωτικής Ένωσης» για το «κόψιμο» του κόμματος στις εκλογές.

Για πραξικοπηματική κίνηση και μεθόδευση από το σύστημα Μητσοτάκη κάνει λόγο η Πατριωτική Ένωση. Σε επικοινωνία του iEidiseis με υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος, σημειώνεται ότι όλα αυτά «θυμίζουν χούντα» με τις ίδιες πηγές να σημειώνουν ότι «κόβουν όλα τα κόμματα που είναι επικίνδυνα για το σύστημα Μητσοτάκη».

Μάλιστα αναρωτιόνταν πώς είναι δυνατόν και για πιο λόγο να διαρρέεται μια απόρρητη απόφαση του Αρείου Πάγου πριν καν αυτή κοινοποιηθεί.

Οι ίδιες πηγές, συμπληρώνουν ότι αυτή η διαρροή φανερώνει την μεθόδευση και την σκοπιμότητα αυτής της εξέλιξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν κατατέθηκε στο Άρειο Πάγο το αίτημα για να κατέλθει το κόμμα στις εκλογές, υπήρχε και συνοδευτικό υπόμνημα πως «αν υπάρχει θέμα με το σύμβολο του κόμματος και συγκεκριμένα με τον «Ήλιο Βεργίνας» ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου θα το απέσυραν.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε να «κόψει» το κόμμα των Μπογδάνου - Εμφιετζόγλου καθώς εκτός από το «κόλλημα» του εθνικού συμβόλου κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ» κατά την οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου «έκλεψαν» το όνομα, ενώ επιπλέον κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του. 

Πηγή:ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)