Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Στην ΠτΔ με τα αποτελέσματα των εκλογών ο Τασουλας - Ξεκινούν οι διερευνητικές

Στην ΠτΔ με τα αποτελέσματα των εκλογών ο Τασουλας - Ξεκινούν οι διερευνητικές
 
 
Στο 99,7% της ενσωμάτωσης τα αποτελέσματα των εκλογών που παρέδωσε ο κ. Τασούλας στην ΠτΔ. Στον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρώτη εντολή.

Λίγο πριν από τις 11 το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχτηκε τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος την ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των εκλογών και τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή.

Όπως είπε ο κ. Τασούλας τα αποτελέσματα προκύπτουν από ενσωμάτωση στο 99,7%, ωστόσο δεν αλλάζουν. Μαζί με τα ποσοστά των κομμάτων ο κ. Τασούλας έδωσε στην ΠτΔ και όλα τα ονόματα των βουλευτών που εκλέγονται στη νέα Βουλή. Νωρίτερα η υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών, καθηγήτρια Σπανού διαβίβασε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης.

«Η ενημέρωση ήταν πλήρης, οι εκλογές κατά κοινή παραδοχή διεξάχθηκαν σε βάση ελέυθερης και ανόθευτης διαδικασίας», είπε.

Έπειτα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να του δώσει την πρώτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

nea dimokratia 4

Εάν αυτή η προσπάθεια αποδειχθεί άκαρπη, η κυρία Σακελλαροπούλου θα παρέχει την διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει την διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα την επιστρέψει, χωρίς να κάνει χρήση της δυνατότητας τριήμερων διαβουλεύσεων με τις ηγεσίες άλλων κομμάτων.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)