Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Δυναμώνει η δημοτική παράταξη του Δ. Μπίνου

 


 - Οι βασικοί άξονες του προγράμματός του

 Μετά από ένα χρονικό διάστημα απουσίας από την έντονη δημοσιότητα , ο πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας και εκ νέου υποψήφιος Δημήτρης Μπίνος   επανέρχεται σταδιακά , δίνοντας μάλιστα  και το στίγμα της νέας προσπάθειας για έναν Δήμο  καλύτερο και πιο αποτελεσματικό , προς όφελος των πολιτών . Οι πληροφορίες τον φέρουν να έχει ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο επαφών  με ανθρώπους που αναζητούν  έναν απλό και ξεκάθαρο λειτουργικά Δήμο. Χαράσσουν  και σχεδιάζουν μαζί  με γνώμονα την ρεαλιστική κατάσταση του τόπου και τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δημοτική παράταξη του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρη Μπίνου
εξελίσσεται, μεγαλώνει και δυναμώνει.

 ΔΗΜΟΤΗΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

 

Στόχος του συνδυασμού, είναι να στηρίξει το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση, η οποία  δεν  περιορίζεται μόνο  σε ηλικιακά κριτήρια, αλλά κυρίως βασίζεται  σε μια διαφορετική νοοτροπία άσκησης διοίκησης. Μιας διοίκησης όπου ο δημότης είναι συνεργάτης της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής. Η άποψή του θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στη λήψη των αποφάσεων.

 Άλλωστε είναι πλέον γνωστό πως σε κάθε ευκαιρία ο Δημήτρης  Μπίνος τονίζει  ότι , «θέλουμε έναν Δήμο εξωστρεφή, που να παράγει μετρήσιμο έργο και να βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών». Μέσα από την εξωστρέφεια ο Δήμος μπορεί να πετύχει σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα και προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται η συγκεκριμένη προσπάθεια.

ΟΙ  ΠΡΩΤΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το επόμενο διάστημα  ο ίδιος και οι συνεργάτες του πρόκειται να δώσουν στη δημοσιότητα τον δικό τους «οδικό χάρτη», που «ξεδιπλώνει» το όραμά τους για την Αλμωπία του αύριο. Σ’ αυτό θα δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων όλων των κοινοτήτων του Δήμου . Η βελτίωση της καθημερινότητας, θα περνάει  μέσα από συγκεκριμένους άξονες, όπως είναι η οργάνωση των υπηρεσιών που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη για :

ισόρροπες υπηρεσίες σε όλο το Δήμο Αλμωπίας, με μόνιμη εγκατάσταση μηχανημάτων και επαναλειτουργία του εργοταξίου στην Δ.Ε. Εξαπλατάνου,

ο σχεδιασμός για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων στα απορριμματοφόρα, με στόχο την βελτίωση του χρόνου των δρομολογίων, η έγκαιρη ενημέρωση των συνδημοτών μας για τα καθημερινά δρομολόγια των απορριμματοφόρων, με σκοπό την μείωση των υπερβολικά γεμάτων κάδων,

 το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης του ζητήματος των αδέσποτων ζώων.

Δημιουργία πρασίνου και παιδικών χαρών στην πόλη και τα χωριά

εφαρμογή ενός ολοκληρωμένο προγράμματος συντήρησης και αναβάθμισης πλατειών, πάρκων και παιδικών χαρών,

βελτίωση της προσβασιμότητας κτιρίων, δρόμων και κοινόχρηστων χώρων για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

 Υλοποίηση ασφαλτοστρώσεων ισόρροπα σε ολόκληρο το Δήμο Αλμωπίας και στην επέκταση του ηλεκτροφωτισμού των οδών και των κοινόχρηστων χώρων.

Παράλληλα το πρόγραμμα του Δ. Μπίνου  στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης της Αριδαίας.

 Ένα από τα στοιχήματα, είναι να ολοκληρωθούν σημαντικά έργα που εξασφάλισε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και δυστυχώς «βάλτωσαν» κατά την παρούσα δημοτική περίοδο.

Ενδεικτικά, κάποια από αυτά είναι η ολοκλήρωση του Βιολογικού, ώστε να λειτουργήσει το νέο αποχετευτικό δίκτυο της πόλης, που κατασκεύασε η δική  του Δημοτική Αρχή τη δημοτική περίοδο 2014-2019.

 Η  υλοποίηση του μεγάλου έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, που εξασφάλισε η δική του και πάλι Δημοτική Αρχή τη δημοτική περίοδο 2014-2019.

ΑΡΙΔΑΙΑ

Η ένταξη όλης της πόλης της Αριδαίας, σε έργο που αφορά την πλήρη ασφαλτόστρωση των δρόμων, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του δικτύου ύδρευσης. Η ανάδειξη της παραποτάμιας περιοχής στο Δασάκι Αριδαίας, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Ο σχεδιασμός και εφαρμογή ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης για το κέντρο της πόλης, η εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης για δενδροφυτεύσεις στο κέντρο της Αριδαίας,  για να κάνουν την πόλη πιο πράσινη, πιο όμορφη και πιο φιλική προς το περιβάλλον και

 η αντικατάσταση του κατεστραμμένου αστικού εξοπλισμού (όπως είναι τα φωτιστικά και τα παγκάκια) σε όλη την έκταση του κέντρου της πόλης.

 ΑΓΡΟΤΙΑ

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να  δοθεί στον αγροτικό τομέα, μέσα από την εξασφάλιση πόρων για ασφαλτοστρώσεις αγροτικής οδοποιίας, την τακτική συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, τον καθαρισμό και συντήρηση των αυλάκων άρδευσης και την επισκευή των αρδευτικών γεωτρήσεων.

Τέλος ο Δ.Μπίνος βρίσκεται καθημερινά σε επικοινωνία με πολίτες από κάθε γωνιά του Δήμου   για να καταρτίσει ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό, που  να ανταποκρίνεται  στις υψηλές προσδοκίες των συμπολιτών και να ξεχωρίζει για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Σύντομα μάλιστα , όπως αφήνει να εννοηθεί , αρχίζουν και οι ανακοινώσεις τ υποψηφίων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)