Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Τέλος στο θρίλερ της Χειμάρρας: Νίκησε ο προφυλακισμένος Μπελέρη – Πανηγυρισμοί από τους ομογενείς

Ο Διονύσης Φρέντι Μπελέρης

 
 
 
Ο Φρέντι Μπελέρη επικράτησε του Γκιόργκι Γκόρο, στην εκλογική διαδικασία στην Χειμάρρα

Nικητής στις εκλογές στην Χειμάρρα ο ομογενής υποψήφιος Φρέντι Μπελέρη που βρίσκεται προφυλακισμένος από το Σάββατο (13/5) σε φυλακή των Τιράνων.

Η μάχη δινόταν ψήφο-ψήφο ανάμεσα στον ομογενή υποψήφιο και τον υποψήφιο του σοσιαλιστικού κόμματος Γκιόργκι Γκόρο, αλλά υπήρχε αισιοδοξία για επικράτηση τελικά του κ. Μπελέρη.

Ομογενείς και άλλοι υποστηρικτές του Έλληνα υποψηφίου δημάρχου, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα εκλογικά κέντρα της Χειμάρρας, πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη του.

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο Φρέντι Μπελέρι επικράτησε οριακά με μόλις 25 ψήφους διαφορά.

εκλογες χειμαρρα αλβανια φρεντι μπελερη

Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου δήμου, μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χειμάρρας.

Μετά τα όσα προηγήθηκαν, με την προφυλάκιση Μπελέρη για «εξαγορά ψήφων», είχαν εκφραστεί φόβοι για παρατυπίες κατά την διαδικασία της καταμέτρησης.

Πάντως, κάποια στιγμή το πρωί της Δευτέρας υπήρξε ένταση και η καταμέτρηση έχει σταματήσει για μερικές ώρες.

Επίσης στις εκλογές στον δήμο Φοινίκης νικητής είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα , Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 % των ψήφων έναντι 29 % αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του.

Στο δήμο Δρόπολης νικητής με 80% των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Δημητράκης Τόλης 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)