Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Νεκρή 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη - Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ 


 

Νέο σοκαριστικό περιστατικό με τον θάνατο 19χρονης εγκύου. Για μεγάλη καθυστέρηση του ΕΚΑΒ κάνουν λόγο οι συγγενείς.

Τραγικά είναι τα τελευταία 24ωρα με περιστατικά που σοκάρουν το πανελλήνιο και προκαλούν θλίψη αλλά και οργή για την κατάσταση του συστήματος υγείας της χώρας.

Μετά τον θάνατο της 63χρονης σε καρότσα φορτηγού στην Κω, συγκλονίζει η είδηση θανάτου μίας 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, παραπονέθηκε το πρωί της Τρίτης στον σύζυγό της και τους συγγενείς της για έντονους πόνους στην κοιλιά.

Όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς, η πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ έγινε στις 8μιση το πρωί της Τρίτης με το ασθενοφόρο να φτάνει πέντε ώρες αργότερα. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του NEWS 24/7, οι μαρτυρίες δεν συμφωνούν με τις καταγραφές στα συστήματα του ΕΚΑΒ για τις ώρες κλήσεις και την δήλωση του συζύγου για την σοβαρότητα του περιστατικού, το οποίο δεν χαρακτηρίστηκε υψηλής προτεραιότητας.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως το ζευγάρι κάλεσε το ΕΚΑΒ στις 11 το πρωί κάνοντας λόγο για αδυναμία της κοπέλας, ενώ σε δεύτερη κλήση, μετά τις 12 το μεσημέρι ανέφεραν πως η κοπέλα γεννάει. Άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΑΒ, φέρεται να ξεκίνησε ασθενοφόρο με γιατρό προκειμένου να την παραλάβει, ωστόσο η κοπέλα ήταν ήδη νεκρή, ενώ δεν επιβίωσε ούτε το μωρό της.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, ενώ έχει διαταχθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για όσα μεσολάβησαν από την πρώτη κλήση μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)