Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Συνελήφθη στη Νέα Ιωνία ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης

 

 
 
Ο προπονητής που καταδικάστηκε για την ασέλγεια σε 36 ανήλικους, αποφυλακίστηκε υπό όρους προ δύο μηνών, σχεδόν 12,5 χρόνια μετά την σύλληψη του.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του Νίκου Σειραγάκη ο οποίος το 2013 είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια για ασέλγεια σε 36 παιδιά. Ο παιδεραστής που είχε αποφυλακιστεί -σχεδόν 12,5 χρόνια μετά τη σύλληψή του- από τις φυλακές της Τρίπολης υπό όρους συνελήφθη εκ νέου επειδή σε βάρος του εκκρεμούσε ανεκτέλεστη η υπ’ αριθ. 3554/2023 από 09/06/2023  παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Ναυπλίου, η οποία διέτασσε τη σύλληψη του, καθώς και η συνέχιση της κράτησης του δυνάμει της υπ’ αριθ. 110,123,124/2016 από 10/11/2026 απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πειραιώς.

Αναμένεται να οδηγηθεί την Τετάρτη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Η αποφυλάκισή του είχε προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου που ζητούσε από την Εισαγγελία Ναυπλίου το βούλευμα με το οποίο άνοιξε στον καταδικασμένο προπονητή η πόρτα των φυλακών, προκειμένου να εξετάσει εάν είναι εμπεριστατωμένη η αιτιολογία του και να κρίνει αν χρειάζεται να προχωρήσει σε αναίρεσή του, εφόσον διαπιστώσει κενά στο σκεπτικό της αποφυλάκισης.

Ο Νίκος Σειραγάκης είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2011, έπειτα από πολυετή δράση, με δεκάδες ανήλικα θύματα από την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου

Πρόκειται για μια πολύκροτη και φρικώδη υπόθεση, η οποία είχε προκαλέσει αποτροπιασμό που ξεπερνούσε τα στενά όρια της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό στα δικαστήρια Πειραιά, για την προστασία των θυμάτων, αποδείχθηκε ότι ο προπονητής επί χρόνια προσέγγιζε παιδιά, χρησιμοποιώντας ψευδοϊστορικές αναφορές και τελετές «μύησης», με την υπόσχεση της εισαγωγής τους σε έναν ενδότερο κύκλο στον οποίο ανήκαν μόνο λίγοι και εκλεκτοί αθλητές, με απώτερο σκοπό να ασελγεί πάνω τους.

Το δικαστήριο τον είχε καταδικάσει τόσο πρωτόδικα όσο και στο εφετείο με ποινή φυλάκισης 401 χρόνων (σε πραγματικά χρόνια έκτισης φτάνουν τα 20 έτη) για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος των παιδιών.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)