Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ : Μαζί Αλλάζουμε τα πάντα


ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ

 

Στο κατάμεστο ανοικτό θέατρο ΔΑΣΑΚΙ στην Αριδαία έκανε την πρώτη επίσημη παρουσίαση ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου.

 

Η συγκέντρωση ήταν πρωτοφανής για τα δημοτικά  δρώμενα , του τόπου  δίνοντας μια  πρόσθετη δυναμική στην πορεία του για το δημαρχείο.

 

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία  και ίσως δικαιολογημένα ο Νίκος Παρούτογλου  την χαρακτήρισε ως Σταθμό για το μέλλον της Αλμωπίας" .

Εκτός από την πρώτη επίσημη παρουσίαση θέσεων , έγινε και η παρουσίαση υποψηφίων του συνδυασμού του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτώβρη.

 

"Η Αλμωπία παντού και μπροστά"

 





"Η Αλμωπία σε όλα παντού και μπροστά", τόνισε ο Νίκος Παρούτογλου, εκφράζοντας την  αισιοδοξία του ότι "η επόμενη μέρα των εκλογών που θα τους  βρεί νικητές θα είναι η επόμενη μέρα της Αλμωπίας και θα είναι γεμάτη λαμπρότητα.

Σε έναν χώρο (το Δασάκι) που, όπως τόνισε, δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα την πρέπουσα σημασία, ένα χώρο που αξίζει πολλά περισσότερα, που χρειάζεται χαρακτήρα, στρατηγική και όραμα για να αναπτυχθεί, ο  Νίκος Παρούτογλου παρουσίασε τις προτεραιότητες της παράταξής του εξειδικεύοντας σε κάθε τι, που, όπως είπε "τεκμηριώνει και αναπαράγει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο".
Συγκεκριμένα, μέσα από "ένα ρεαλιστικό μοντέλο διοίκησης όχι με όρους μοναρχίας όπως μέχρι τώρα ίσχυε, αλλά πολυσυμμετοχικό χωρίς δίμηνες ομηρίες, χωρίς εργαλειοποίηση ανθρώπων και αδίστακτες τακτικές ψηφοθηρίας" δεσμεύτηκε για:
- Ένα δήμο φιλικό προς τον πολίτη με υπηρεσίες που θα δώσουν λύσεις θα αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε να αποτελούν μία πραγματική βοήθεια δίπλα στους πολίτες, πάνω από το πρόβλημα. Με όλη την ομάδα της διοίκησης όχι στα γραφεία αλλά στο πεζοδρόμιο, εκεί που πραγματικά βρίσκονται και λύνονται τα προβλήματα.
-Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναπλάσεων και ασφαλτοστρώσεων μέσα στην πόλη της Αριδαίας αλλά και εντός των οικισμών, για δημόσιους χώρους και δρόμους σύγχρονους, ασφαλείς και λειτουργικούς.  
- Άμεση ενίσχυση του στόλου του εργοταξίου, με ειδικά μηχανήματα, που θα λύνουν το πρόβλημα του κακού οδοστρώματος επουλώνοντάς το.
- Δενδροφύτευση στην πόλη, δημιουργία όμορφων και επισκέψιμων χώρων κυρίως στο κέντρο της πόλης αλλά και περιφερειακά. 
-Ενεργειακή αναβάθμιση ολόκληρου του δημοσίου φωτισμού με φωτιστικά LED, για καλύτερη ποιότητα ζωής, οικονομία και αίσθηση ασφάλειας για τον πολίτη. 
Για τους νέους: Σχέδιο για στήριξη της νέας και δυναμικής επιχειρηματικότητας, μέσα από καλές πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε Ελλάδα και εξωτερικό. 
Για τις γεωργικές καλλιέργειες και την κτηνοτροφία: Εξέλιξη και οργάνωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και ανάπτυξη των δεξιοτήτων. Δίπλα στους αγρότες που σήμερα δεν έχουν τη βοήθεια που χρειάζονται. Με υποδομές, με ουσιαστικές παρεμβάσεις και αρδευτικά δίκτυα, που έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση των τελών, με εκτεταμένο αγροτικό δίκτυο δρόμων, που θα συντηρείται από το εργοτάξιο του Δήμου σε συνδυασμό με παρεμβάσεις ιδιωτών ώστε να λύνεται το πρόβλημα άμεσα, με σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, με αμεσότητα και σωστή διαχείριση. 
Για τον τουρισμό: Πρωτοβουλίες ανάπτυξης για την αξιοποίηση των τουριστικών υποδομών του τόπου. Χάραξη οδικού χάρτη για την ανάδειξη ενός ιδιαίτερου τουριστικού προϊόντος με ναυαρχίδα τα Λουτρά, δημιουργώντας ένα συνολικό προϊόν τουρισμού που θα συνδυάζει κάθε μορφή εναλλακτικού τουρισμού είτε αθλητικού, είτε θρησκευτικού, είτε πολιτιστικού, είτε ορειβατικού και θα δώσει ζωή σε ολόκληρο τον Δήμο.
Αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου ώστε εκτός από τις εγκαταστάσεις της Λουτρόπολης να αξιοποιηθούν τα υπόλοιπα κτίρια που σαπίζουν εκεί επί δεκαετίες. Και φυσικά σε συνεργασία με ανθρώπους που γνωρίζουν τις διεθνείς τάσεις και μπορούν να μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους ώστε να προχωρήσουν γρήγορα και δυναμικά. Αλλαγή μοντέλου διοίκησης των Λουτρών. Όχι με αλλαγή καταστατικού, αλλά με τη σωστή επιλογή προσώπων που θα ηγηθούν με αξιώσεις της προσπάθειας αυτής. Συμμετοχή στο ΔΣ της επιχείρησης εκπροσώπων των ξενοδόχων και των καταστηματαρχών της τοπικής κοινότητας και επιλογή διευθυντή με κριτήρια αγοράς, με τεχνογνωσία.
Για τις υποδομές:
Φρένο στην έλλειψη υποδομών του Δήμου, συνολική αναβάθμιση της Ανατολικής Αλμωπίας, τον παλιό Δήμο Εξαπλατάνου, τα χωριά. 
Για την πόλη της Αριδαίας: Οι υποδομές και οι μεταφορές έχουν μείνει αρκετά πίσω. Το κολυμβητήριο, ένα πραγματικό κόσμημα που έχει μείνει στα αζήτητα. Οριστική λύση με την άμεση επικαιροποίηση της αρχικής μελέτης και στην δημιουργία ενός βιώσιμου οικονομικού πλάνου και την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Επίσης στο κτίριο της λαϊκής αγοράς (ΚΤΕΛ), άμεση σύνταξη μελέτης με μοντέλο εμπορικής αξιοποίησης και την εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων. Αλλά και για τον χώρο που γίνεται το παζάρι. Στόχος είναι η συνολική αναβάθμισή του, δημιουργώντας ανθρώπινες συνθήκες τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους δημότες.
Για το κυκλοφοριακό της Αριδαίας: Θα δοθεί τελική λύση με άμεση εφαρμογή μελετών που θα δώσουν ανάσα στις γειτονιές και ευελιξία μέσα στην πόλη. Το διοικητήριο η άσπρη αποθήκη: Οριστική λύση για το χώρο αυτό, με μία ευθεία απόφαση σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, είτε με την εύρεση χρηματοδοτικών λύσεων, είτε με την οριστική απομάκρυνσή του, με σκοπό την αποσυμφόρηση της πόλης.

Για το δασάκι. Αυτός ο χώρος πρέπει να αποτελεί ένα πρότυπο χώρο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης περιπάτου και αναψυχής για τον δημότη αλλά και για τον επισκέπτη. Ένας πραγματικός πόλος έλξης που ίσως χρειάζεται και την συμβολή ιδιωτών.
-Καθιέρωση συστηματικού ανοιχτού διαλόγου με τους πολίτες και με τους φορείς. Μόνο έτσι θα φτάνει το πραγματικό πρόβλημα στα αρμόδια όργανα, μόνο έτσι θα γίνεται σωστά και άμεσα η μεταφορά των θεμάτων του Δήμου μας στα κέντρα αποφάσεων. Τέλος σε αυτό το ψηφοθηρικό μοντέλο που εκμεταλλεύεται επί χρόνια ανθρώπους πού βρίσκονται στην ανεργία. Υπάρχουν αναξιοποίητες λύσεις από το Κεντρικό Κράτος με προγράμματα με τα οποία μπορούμε να δώσουμε λύσεις για κάθε ηλικία βελτιώνοντας το εργασιακό περιβάλλον για όλους. "Το κάνουν ήδη εκατοντάδες Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, γιατί εμείς πρέπει πάντα να βρισκόμαστε βήματα πίσω;" αναρωτήθηκε.
- Άμεση επαναλειτουργία της ανακύκλωσης σε ολόκληρο τον Δήμο, σε συνεννόηση με τον ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας και την χρήση όλων των νέων τεχνολογιών προς όφελος των πολιτών. Για το θέμα της καθαριότητας: Αξιολόγηση των υπηρεσιών και γενναίες αποφάσεις ώστε να λυθεί οριστικά κα σωστά το πρόβλημα της αποκομιδής και τις καθαριότητας στο σύνολο της.

- Για την τρίτη ηλικία: Προγράμματα με πλέγμα δράσεων για τη στήριξη της Τρίτης ηλικίας με δημιουργικές δραστηριότητες στα κέντρα απασχόλησης και με την άμεση επαναλειτουργία τους. Σωστή υγειονομική περίθαλψη, δράσεις προληπτικής ιατρικής και έγκαιρης διάγνωσης.

 

Υποψήφιοι

Ο επικεφαλής της παράταξης "Αλμωπία Ψηλά" και υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Παρούτογλου, μετά την παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού του, παρουσίασε 35 υποψήφιους συμβούλους από το "πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με απόλυτη εξωστρέφεια, χωρίς κομματικές ή χρωματικές παρωπίδες που συγκεντρώνει όλες τις υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου που θέλουν να προσφέρουν ενεργά, αυτούς που θέλουν να γράψουν μία νέα σελίδα στην ιστορία του Δήμου. Μα πάνω απ’ όλα θέλουν να αποτελούν μια ομάδα ανθρώπων που θα βρίσκονται δίπλα στον πολίτη για κάθε πρόβλημα, για κάθε σκέψη, για κάθε οικογένεια", όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι υποψήφιοι που παρουσιάστηκαν είναι οι εξής:

1.         ΑΒΡΑΑΜ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2.         ΔΕΒΕΡΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
3.         ΔΕΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
4.         ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ
5.         ΔΟΒΛΕΤΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
6.         ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΡΑΟΥΛ)
7.         ΖΟΥΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
8.         ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΣΕΡΚΕΖΟΣ)
9.         ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
10.       ΚΑΛΤΣΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
11.       ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12.       ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
13.       ΚΙΟΥΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
14.       ΚΟΝΤΑΞΗΣ ΗΛΙΑΣ
15.       ΚΟΥΡΟΥΚΑΦΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
16.       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
17.       ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
18.       ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
19.       ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
20.       ΜΑΝΔΑΛΙΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
21.       ΜΕΛΙΣΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
22.       ΜΗΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΡΑΒΟΥΣΗΣ)
23.       ΜΗΝΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
24.       ΜΠΟΖΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
25.       ΜΠΟΥΡΑΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
26.       ΟΛΑΝΔΕΖΟΥ ΟΛΓΑ
27.       ΟΡΜΑΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
28.       ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
29.       ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
30.       ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
31.       ΣΙΣΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
32.       ΤΟΥΡΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
33.       ΦΕΣΑΤΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
34.       ΦΡΑΓΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
35.       ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



 

2 σχόλια:

  1. καθαρά κομματική υποψηφιότητα, ήθελα ναξερα με πασοκο δήμαρχο πόσα ευρώ θα έρθουν με κυβέρνηση μητσοτάκη...σχεδόν όλοι οι παρόντες πρώην αφισοκολλητές του πασοκ και μερικοί συριζαίοι..το υπόλοιπο πασοκ στο λάκη...από 15% ο καθένας στις εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ με δεξιούς δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)