Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ : Ρημάζουν τον κοσμάκι στα πρόστιμα , αφήνουν τον Δήμο να ασυδοτεί

 ΤΗΝ στιγμή που η Πυροσβεστική καλεί τους απλούς πολίτες  να καθαρίζουν τα οικόπεδα τους που έχουν χόρτα (και καλά κάνει) για την πρόληψη πυρκαγιών , ο Δήμος Αλμωπίας γράφει στα παλιά του τα παπούτσια οδηγίες  και εγκυκλίους προφανώς γιατί δεν τολμά να τον ελέγξει και να επιβάλλει τα νόμιμα. Σύμφωνα με δημοσίευμα  τοπικής ηλεκτρονικής εφημερίδας


« προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετοί συμπολίτες μας, από τα ακαθάριστα οικόπεδα που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού της πόλης της Αριδαίας, εκ των οποίων μάλιστα τα περισσότερα ανήκουν στο Δήμο Αλμωπίας.

 

Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η Π.Υ Αριδαίας, με ανακοινώσεις τους συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες κλπ κατόχους τέτοιων οικοπέδων να προβούν στον καθαρισμό ή αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων υλικών που δύναται να προκαλέσουν πυρκαγιά!!

 

Αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις, οι περιοχές αυτές να θυμίζουν μικρά... δάση, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πρόκληση πυρκαγιών και τόπος ύπαρξης ερπετών και κάθε άλλου είδους τρωκτικών που βρίσκουν καταφύγιο σ΄αυτά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα χόρτα κλπ βλάστηση εμποδίζουν και την ορατότητα των οδηγών στα επίμαχα σημεία.

 

Μάλιστα κάποιοι από τους γείτονες των Δημοτικών αυτών οικοπέδων που κυριολεκτικά υποφέρουν, διαμαρτύρονται ότι παρά τις οχλήσεις τους στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας, δεν εξυπηρετούνται, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να καθαρίσει τα οικόπεδά του, ενώ το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι μέσω των ανακοινώσεων που εκδίδει για το θέμα αυτό, απειλεί με πρόστιμα τους ιδιώτες που δεν συμμορφώνονται!! ενώ όπως μας έχουν επισημάνει στις προθέσεις τους είναι να καταφύγουν… παραπάνω!!»

 

 

 

2 σχόλια:

  1. Πήρες το 20ρικο κι εσύ και σε γλεντανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την Παρασκευή στην Αριδαία είχε μια πολύ ωραία εκδήλωση με πάρα πολύ κόσμο που μάλλον ξεχάσατε να προβάλετε. Μια εκδήλωση ανάσα για τα καταστήματα της Αριδαίας. Θέλουμε έντιμη ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)