Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Φυγοκεντρικές τάσεις στον συνδυασμό του Χ. Μπάτση



 ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Μετά τις πρώτες μέρες της μεγάλης φιέστας σε πολυτελές ξενοδοχείο στην ευρύτερο περιοχή των Λουτρών Πόζαρ όπου ο σημερινός Δήμαρχος με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια  και ρωμαϊκή επίδειξη παρουσίασε μέρος των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων  του

  τα πράγματα δείχνουν να πάνε από το κακό στο χειρότερο. Ο Δήμαρχος φέρεται να έχει κολλήσει και να μην είναι σε θέση να βρει άλλους συμβούλους. Σπασμωδικά αναγκάστηκε, για την τιμή των όπλων,  να παρουσιάσει μέσω ορισμένων ΜΜΕ καποιους  υποψήφιους. Πηγές από το περιβάλλον του τον φέρουν να περιέρχεται  σε δύσκολη θέση ,νοιώθει ότι το ενδεχόμενο ακόμα και να μην κάνει άρτιο συνδυασμό  ,είναι πολύ ορατός . Κάτι που θεωρητικά τουλάχιστον φαντάζει απίθανο. Ότι ανακοίνωσε , είναι άνθρωποι που ουσιαστικά επιστρατεύονται για να ξεπληρώσουν διάφορες  υποχρεωσεις.      Ένα μέρος συμβούλων ζητούν επίμονα να ανακοινώσει –σε αυτούς τουλάχιστον- ονόματα  υποψηφίων. Αν και  αρκετοί από τους υπάρχοντες υποψήφιους αντιλαμβάνονται ότι τους θέλει απλούς ΨΗΦΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ, ενώ για τις εκλόγιμες θέσεις φροντίζει  να αβαντάρει  μόνο ορισμένους, όπως ο κουμπάρος του  που τον διόρισε πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΑ και τον άφησε εν λευκώ να κάνει ότι θέλει. Ένα ακόμα πρόβλημα που σίγουρα θα το βρει μπροστά του είναι υποψήφιοι  τους οποίους πιέζει  να πάνε μαζί του , επειδή οι ίδιοι άμεσα ή έμμεσα έχουν ευνοηθεί οικονομικά από τον Δήμο με μοναδικό σκοπό την συμμετοχή τους στον συνδυασμό. Ήδη όμως , φέρεται να έχει συγκροτηθεί μια ομάδα πολιτών  η οποία και αναλόγως σε τέτοιες περιπτώσεις πρόκειται να προβεί σε καταγγελίες στις δικαστικές αρχές θεωρώντας ότι υπάρχει πασιφανής συναλλαγή . Δωροδοκία δηλαδή  και δωροληψία. Ο Δήμαρχος όσε φορές «σφυροκοπήθηκε» στο δημοτικό συμβούλιο για τέτοιες λειτουργίες , ουδέποτε έδωσε κάποια εξήγηση , ούτε και υπερασπίστηκε  το αντίθετο. Μάλιστα όταν κάποιοι τον κατηγόρησαν ότι τους χρησιμοποιεί ως λάφυρα , σφύριζε αδιάφορα.

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δ. Βέσκος και στενότατος  συνεργάτης του αφουγκραζόμενος το πολύ άσχημο κλίμα , σκαρφίζεται τρόπους να την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια. Αρχικά προσπαθεί να γλυκάνει το χάπι υποστηρίζοντας  ότι θα έχει δικό του άνθρωπο στο συνδυασμό  . Από την άλλη αντιλαμβάνεται ότι αν είναι ο ίδιος υποψήφιος , θα δεχτεί πολλά πυρά από το παρελθόν που θα μπορούσαν να βλάψουν την υστεροφημία του.

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται και επαγγελματίες συνεργάτες του που  χρόνια τώρα ζουν με την εκλογή τους στον Δήμο. Ένας από αυτούς βολιδοσκόπησε  την πιθανότητα  να είναι υποψήφιος με άλλον συνδυασμό που πιστεύει ότι θα κερδίσει τις εκλογές , βρήκε όμως κλειστές πόρτες.

Τις προσεχείς ημέρες δεν αποκλείεται ο Χ. Μπάτσης να επιχειρήσει κάποια θεαματική κίνηση . Ούτε αυτή όμως με τον τρόπο που χειρίζεται την όλη κατάσταση φαίνεται ότι μπορεί να περισώσει κάτι. Εκείνο στο οποίο φέρονται να δεσμεύονται απέναντί του αρκετοί φερόμενοι υποψήφιοι είναι μέχρι την κατάθεση των συνδυασμών να μην δημοσιοποιήσουν την μη συμμετοχή τους.

 

2 σχόλια:

  1. Καλό κουμουνι είσαι κ συ που αρθογραφεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Οι παρατηρήσεις είναι πολύ σωστές όμως το χρήμα εξαγοράζει τα πάντα. σήμερα και θα παίξει τον βασικο ρυθμιστή όπως ψηφίζουν οι πολιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)