Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Νέα Φιλαδέλφεια: Άγρια επεισόδια με χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Νεκρός 22χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ

Νέα Φιλαδέλφεια: Άγρια επεισόδια με χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Νεκρός 22χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ

 

Με κεράκια και κασκόλ αποχαιρετούν τον φίλαθλο της ΑΕΚ έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Πάνω από 90 συλλήψεις
Άγρια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια όταν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζαγκρεμπ έκαναν «ντου» με αποτέλεσμα να υπάρξει και ένας νεκρός οπαδός των κιτρινόμαυρων.

Ο 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ τραυματίστηκε σοβάρα από μαχαίρι και λίγο αφού διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό, υπέκυψε στα τραύματά του.

Στο ίδιο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί για τις πρώτες βοήθειες και οι υπόλοιποι τραυματίες οι οποίοι είναι οκτώ (πέντε Κροάτες και τρεις Έλληνες).

Έφτασαν με φάλαγγα στην Αθήνα

Οι φίλοι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ξεκίνησαν με αυτοκίνητα από την κροατική πρωτεύουσα. Σημειώνεται ότι εξαρχής δεν επετράπη από την UEFA στους Κροάτες οπαδούς να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση λόγω της υψηλής επικινδυνότητας - το ίδιο ισχύει και για τους φίλους της ΑΕΚ για τη ρεβάνς στο Ζάγκρεμπ. Ωστόσο, στα social media κυκλοφόρησε video στο οποίο εμφανίζεται αυτοκινητοπομπή από την Κροατία να κατευθύνεται προς την Αθήνα.

Βρέθηκαν το απόγευμα προς βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια και η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει.

Στην εθνική οδό οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη.

Εκεί οι Κροάτες συναντήθηκαν με οπαδούς του ΠΑΟ και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δείτε βίντεο από το «ντου» στο γήπεδο της ΑΕΚ

Δεκάδες συλλήψεις

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οκτώ είναι οι μέχρι τώρα επιβεβαιωμένοι τραυματίες, ενώ έχουν γίνει πάνω από 90 προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις, κυρίως οπαδοί της Ντιναμό αλλά και άλλα άτομα, που φέρονται να είναι χούλιγκαν του ΠΑΟ, που συμμετείχαν στα επεισόδια μαζί με τους Κροάτες, εναντίον των οπαδών της ΑΕΚ έξω από την OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πάνω από 100 οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό, παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων από την Κροατία ενόψει του σημερινού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο γήπεδο ΟΠΑΠ Arena, έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα σε αυτοκινητοπομπή.

Οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ προξένησαν ζημιές στον ατσάλινο αετό που βρίσκεται έξω από την OPAP Arena, ενώ επιχείρησαν να μπουν και στο γήπεδο αλλά βρήκαν κλειστές τις πόρτες.

Για τα σοβαρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα Τρίτη (8/8) στον εισαγγελέα.

Στον αέρα ο αγώνας της ΑΕΚ με τη Ντιναμό

Υπό το φως της τραγικής είδησης του θανάτου του φιλάθλου της ΑΕΚ είναι άγνωστο αν η διοργανώτρια αρχή και η ΕΛ.ΑΣ θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα (8/8, 21:45).

 Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)