Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Μεγάλη φωτιά στη Φυλή: Καίγονται τα πρώτα σπίτια – Κλειστό τμήμα της Αττικής Οδού

Μεγάλη φωτιά στη Φυλή: Καίγονται τα πρώτα σπίτια – Κλειστό τμήμα της Αττικής Οδού
 
 
 Στους πρόποδες της Πάρνηθας καίει η φωτιά. Προς Άνω Λιόσια απομακρύνονται οι κάτοικοι. Καλά στις υγεία τους οι 50 μοναχές από τη Μονή Κλειστών

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στην Φυλή και καιεί κοντά στη Μονή Κλειστών ενώ οι πύρινες γλώσσες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Πρόκειται για ένα δύσβατο σημείο - κοντά στην τοποθεσία Ρέμα της Γιαννούλας – με τους ανέμους να πνέουν πολύ ισχυροί στην περιοχή.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Αργύρης Αργυρόπουλος, γενικός γραμματέας του Δήμου Φυλής λέγοντας ότι το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο και η κατάσταση είναι αποπνικτική ενώ όπως τόνισε καίγονται σπίτια στην περιοχή.

Advertement
«Η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα.Το ένα κινείται ανατολικά και το άλλο νότια, στις παρυφές του χωριού» ζητώντας να σταλεί βοήθεια γιατί καίγονται σπίτια», όπως είπε.

Όπως είπε στην αίθουσα του δημαρχείου και στο κλειστό γυμναστήριο ο δήμος έχει οργανώσει μια ομάδα για την παροχή βοήθειας.

Λίγο μετά τις 12:30 το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης προς Άνω Λιόσια, ενώ για λίγη ώρα υπήρξε και διακοπή ρεύματος.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, τα 50 άτομα από την Μονή Κλειστών, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος και είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός η φωτιά αυτή τη στιγμή κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από τη Μονή αλλά η εκκένωσή της κρίθηκε απαραίτητη.φωτια τωρα φυλη 112

Μέχρι αυτή την ώρα επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 23 οχήματα 1 πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Επίσης, υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Φυλή προς τη Μονή Κλειστών προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πυροσβεστικών οχημάτων.

Κλειστό τμήμα της Αττικής Οδού

Σύμφωνα με ανακοίνωση, έκλεισε η Αττική Οδός από είσοδο Ελευσίνας έως κόμβο Περιφ. Αιγάλεω (5) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω πυρκαγιάς.

Έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα

Στο μεταξύ έκκληση κάνει ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς.

«Στείλτε εναέρια μέσα, γιατί δεν μαζεύεται αλλιώς η φωτιά! Στείλτε άμεσα εναέρια μέσα! Φαίνεται ότι η φωτιά άρχισε από έκρηξη κολώνας μέσα στο δάσος και με την τόση ένταση του αέρα επεκτάθηκε αμέσως σε ολόκληρη τη δυτική πλευρά της Χασιάς» είπε νωρίτερα μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Φωτογραφίες του iEidiseis:

fwtia fili

fili23

 Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)