Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Βορίδης: " Όχι χρίσματα σε μικρούς δήμους"


Βορίδης: " Δεν δίνουμε χρίσματα σε μικρούς δήμους"

Στην πρωινή εκπομπή του Σκάι "Καλημέρα" με τον Γιώργο Αυτιά φιλοξενήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Μάκης Βορίδης. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για διάφορα ζητήματα που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα αλλά και για τις εκλογές του Οκτωβρίου. 

Αναφορικά με τα χρίσματα της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως σε μικρούς Δήμους της Περιφέρειας η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται να δώσει χρίσματα καθώς τα ψηφοδέλτια είναι πολυσυλλεκτικά

Έτσι τα προβλήματα για τον σημερινό δήμαρχο Αλμωπίας  πλέον πολλαπλασιάζονται ακόμα περισσότερο. 


Μέχρι τώρα μέσα από διάφορες παραπλανητικές φωτογραφίες και δημοσιεύματα  προσπαθούσε μάταια να περάσει  στην κοινή γνώμη ότι είναι ο "εκλεκτός " του κόμματος. Η προσπάθειά του αυτή φυσικά πέφτει στο κενό. Από την άλλη φανατικοί υποστηρικτές του απ΄το μέτωπο των λεγόμενων ",Μακεδονομάχων" έχει λακίσει  για αλλού , διαπιστώνοντας ότι ο δήμαρχος στην πράξη  αποδέχτηκε πανηγυρικά το όνομα ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , μέσα από διάφορες συνεργασίες με Δήμους της γείτονος χώρας και το επίσημο όνομά της, που αρνιόταν προεκλογικά να αποδεχτεί. 

Από την άλλη έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων  στο γηγενές  στοιχείο  με την απαγόρευση  τραγουδιών στο τοπικό ιδίωμα , με την έκδοση μάλιστα βιβλιαρίου που υπογράφει ο ίδιος ( Πιο πολλές λεπτομέρειες προσεχώς). Η αγανάκτηση προέρχεται κυρίως από την νέα γενιά , που αντιδρώντας στις απαγορεύσεις του στα διάφορα πανηγύρια , χορεύει  τραγουδώντας παράλληλα τα τραγούδια. 

Η κατάσταση αυτή έχει επηρεάσει και την κατάρτιση του συνδυασμού του . Οι αρνήσεις που δέχεται  είναι μεγάλες .

Κύκλοι του στενού του περιβάλλοντος τον φέρουν πλήρως απογοητευμένο. Εκείνο που τον φοβίζει δεν είναι πλέον αν μείνει εκτός δευτέρου γύρου, αλλά  να μην έχει τεράστια διαφορά όπως διαφαίνεται . 

Φυσικά   και το επιχείρημα  του απερχόμενου δημάρχου προς τους πολύ σκληροπυρηνικούς Νεοδημοκράτες περί "χρίσματος" από το κόμμα , δεν γίνεται πια πιστευτό από κανέναν .

3 σχόλια:

  1. Έχει την στήριξη από Σταμ μέσω μιζογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει τώρα είναι ευκαιρία,που η ΝΔ είναι με δύο υποψηφίους,εμείς οι αριστεροί να βγάλουμε δήμαρχο τον Παρουτογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)