Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Μεγάλη αναζωπύρωση στη Βοιωτία: «Μάχη» να μην φτάσουν οι φλόγες την κορυφή του Ελικώνα

Μεγάλη αναζωπύρωση στη Βοιωτία: «Μάχη» να μην φτάσουν οι φλόγες την κορυφή του Ελικώνα
 
 
 
Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στη Βοιωτία που καίει εδώ και τέσσερις μέρες. Μάχη να σωθεί το ελατόδασος του Ελικώνα
Συνεχίζουν να καίνε οι φωτιές στην Βοιωτία, με σημαντικές αναζωπυρώσεις να καταγράφονται τις τελευταίες ώρες.

Η φωτιά καίει αυτή την ώρα στο βουνό του Ελικώνα με κίνδυνο να εισέλθει στο ελατόδασος και να περάσει στα διοικητικά όρια του Δήμου Λειβαδέων.

Δόθηκε μεγάλη μάχη προκειμένου να μην καεί το Στείρι Βοιωτίας, και με υπεράνθρωπες προσπάθειες το χωριό σώθηκε από τη φωτιά.

Ο κίνδυνος αυτή τη στιγμή είναι η φωτιά στο Στείρι να περάσει την κορυφή και να επεκταθεί στο ελατόδασος που βρίσκεται από πίσω.

Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 16 οχήματα , ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή 2 ελικόπτερα.

Πηγή: ieidiseis.gr

«Θα διακινδυνεύσουμε να πούμε ότι είναι καλύτερη από ότι ήταν πριν από δύο ώρες» σημειώνει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ που βρίσκεται στο μέτωπο της πυρκαγιάς λέγοντας πως «το μέτωπο εκτείνεται στην πλαγιά του βουνού, έχοντας φτάσει λίγο πριν από την κορυφή. Για την ώρα οι άνεμοι φυσούν από την αντίθετη πλευρά, ωστόσο αυτό το οποίο λέμε αυτές τις ημέρες η φωτιά, σιγά σιγά οπισθοδρομεί, με κίνδυνο να φτάσει στην κορυφή και να πέσει από την πίσω πλευρά του Ελικώνα, στο ελατόδασος».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)