Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Η περιβοητες δημοσκοπήσεις στην Αλμωπία


 

ΌΧΙ μία , αλλά δύο δημοσκοπήσεις έχουν γίνει στην Αλμωπία , εν όψει των ερχόμενων δημοτικών  εκλογών. Η φημολογία φούντωσε ξανά , καθώς διαδίδονται από στόμα σε στόμα.

Η μία φέρεται να έγινε από άμεσα ενδιαφερόμενο και η άλλη από την Νέα Δημοκρατία . ( Για ποιον λόγο άραγε;)Σύμφωνα με τις «διαρροές» και οι δύο συμφωνούν ως προς τον τρίτο  και καταϊδρωμένο που είναι ο σημερινός δήμαρχος Χ. Μπάτσης . Παρά την «λαφυροποίηση» που έχει κάνει εκμεταλλευόμενος δίμηνα, διάφορες απ ευθείας αναθέσεις , υποψηφιότητες με διάφορα ανταλλάγματα, ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΌΤΙ ΤΊΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΏΖΕΙ ΠΙΑ. Σύμφωνα με τις «διαρροές» . ,καθώς δεν υπάρχει τίποτα επίσημο μέχρι στιγμής, σταθερά  πρώτος είναι ο Νίκος Παρούτογλου , ακολουθεί ο Δημήτρης Μπίνος και τρίτος φέρεται ο σημερινος δήμαρχος. Μάλιστα σε περίπτωση που δεν κατέβει ο Λάκης Προκοπίδης η διαφορά Μπίνου –Μπάτση μεγαλώνει πολύ  με τον πρώτο να ξεφεύγει  πολύ μπροστά. Σύμφωνα με άλλες πηγές ο Λάκης Προκοπίδης φέρεται να προηγείται με μεγάλη διαφορά στο ερώτημα ως καταληλότερος δήμαρχος, στην πόλη της Αριδαίας .

Το ζητούμενο βέβαια είναι αν θα καταφέρει να κάνει συνδυασμό . Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος διασκεδάζοντας τις όποιες εντυπώσεις επιχειρούν  να δημιουργήσουν οι άλλες παρατάξεις και διάφοροι αυτοδιοικητικοί κύκλοι.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η παράταξη Μπάτση φαίνεται να είναι ενήμερη  για το γκάλοπ. Για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση και προσπαθεί να περισώσει ότι περισώζεται.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Τα διάφορα σενάρια δίνουν και παίρνουν  στο μεταξύ για την στάση των δύο κυρίως βουλευτών της Ν.Δ.

Ο Διονύσης Σταμενίτης , μετά και την υπουργοποίηση΄του φέρεται να κρατά ισορροπίες και ίσες αποστάσεις , προκειμένου να μην δημιουργήσει προβλήματα στην παράταξή του.

Εκείνος που βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο πολλών φανατικών υποστηρικτών του , είναι ο Λάκης Βασιλειάδης. Του καταλογίζουν αναμείξεις υπέρ του Χ. Μπάτση, κάτι που έχει εξοργίζει την αντίπερα πλευρά , που επιζητά ουδετερότητα. Ούτε και αυτό  την ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς βαδίζει  στην δική της γραμμή. Θεωρεί όμως ζήτημα ηθικής τάξης την μη εμπλοκή του στην διαδικασία  κατάρτισης των συνδυασμών .

 Στο μεταξύ μετά την μεγαλειώδη όντως πρώτη δημόσια παρουσίαση μέρους  υποψηφίων  στο ΔΑΣΑΚΙ στην Αριδαία , ο Νίκος Παρούτογλου παρουσίασε μέσω μερίδας του τοπικού τύπου ορισμένους υποψήφιους. Οι πληροφορίες τον φέρουν σχεδόν  έτοιμο να ολοκληρώσει το ψηφοδέλτιο.

Ο Δημήτρης Μπίνος που μέχρι πριν δύο μήνες δεχόταν ισχυρό παρασκηνιακό πόλεμο από την πλευρά Μπάτση  που υποστήριζε ακόμα και ότι δεν θα κάνει συνδυασμό, έχει προχωρήσει  στην ανακοίνωση πληθώρας υποψηφίων που ανέτρεψαν τα πάντα.  πληροφορίες τον φέρουν να έχει ακόμα αρκετούς άσσους. Είναι γενική πεποίθηση ότι στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν Παρούτογλου- Μπίνος.

 Ο σημερινός δήμαρχος Χ. Μπάτσης ξεκίνησε πρώτος την προεκλογική φιέστα. Με πρόσχημα τον απολογισμό έργου , για να πληρώσει τα ΄εξοδα του πολυτελούς ξενοδοχείου πού ‘εγινε η παρουσίαση ο Δήμος και όχι αυτός , , ανακοίνωσε με χολιγουντιανό τρόπο αρκετούς υποψηφίους. Από τότε όμως έχει κολλήσει και αναγκάζει όσους έχουν διάφορες οικονομικές εξαρτήσεις από τον Δήμο να μπουν υποψήφιοι. Η συγκομιδή μέχρι στιγμής είναι θλιβερή. Παράλληλα «καίει» αυτές τις υποψηφιότητες , διότι η κοινή γνώμη θεωρεί ότι αυτοί οι υποψήφιοι κάνουν μόνο την δική τους δουλειά και συμφέροντα, αφήνοντας στο περιθώριο τον απλό ψηφοφόρο και το όποιο δικαίωμα δουλεια΄ς στον Δήμο για τα παιδιά τους. Οι «κομματάρχες»-τοπάρχες του ,το νοιώθουν ήδη  έντονα. Ήδη πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται άτομα που ανακοίνωσε  ως υποψήφιους , τελικά να μην κατέβουν . Μάλιστα σε κάποια χωριά που θέλουν διακαώς να βγούνε δικοί τους πρόεδροι προσπαθούν άλλους ενδιαφερόμενους να τους πείσουν να κατέβουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι όπου βέβαια δεν έχουν καμία τύχη και απλά θα ρεζιλευτούν.

Ο Λάκης Προκοπίδης αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό των εκλογών . Υπάρχει μια έντονη αμφισβήτηση αν θα κατέβει τελικά. Ο Ίδιος που έχει την δική του μεθοδολογία και τρόπο λειτουργίας , δηλώνει πανέτοιμος. Το γεγονός όμως ότι δεν ανακοινώνει υποψήφιους , δίνει τρ
οφή για διάφορα σχόλια, τα οποία όμως δεν φαίνεται να τον αγγίζουν .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)