Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel: Διαλυμένο το σιδηροδρομικό δίκτυο Λάρισας-Βόλου (βίντεο, φωτογραφίες)

Κακοκαιρία Daniel: Διαλυμένο το σιδηροδρομικό δίκτυο Λάρισας-Βόλου (βίντεο, φωτογραφίες)
 
 
Κομμένη στα δύο είναι η Ελλάδα καθώς εκτός από το οδικό δίκτυο, τεράστια είναι η ζημιά και στη σιδηροδρομική γραμμή που διαπερνάει νομούς της Θεσσαλίας

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή στην Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel. Ολόκληρες περιουσίες κάτω από τα λασπόνερα, εκατοντάδες ζώα πνιγμένα, κατεστραμμένα χωράφια και υποδομές.

Η Ελλάδα είναι κομμένη στα δύο καθώς η εθνική οδός έχει βουλιάξει κάτω από τα νερά με αποτέλεσμα η πρόσβαση στην βόρεια Ελλάδα να μην μπορεί να γίνει μέσω ΙΧ.

Εκτός όμως από τις σημαντικές φθορές στο οδικό δίκτυο, μεγάλη είναι η ζημιά και στο σιδηροδρομικό δίκτυο που περνάει από Θεσσαλία και Μαγνησία, όπως φαίνεται από την γραμμή Λάρισα-Βόλος.

Στο βίντεο του onlarissa αποτυπώνεται η κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου πίσω από τη Χάλκη που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Παρόμοιες εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός και του larissanet.gr στην περιοχή της Μαλίας που βρίσκεται περίπου 19,5 χιλιόμετρα από τη Λάρισα.

λαρισα βολος σιδηροδρομος

λαρισσα βολος σιδηροδρομος

λαρισα βολος σιδηροδρομος

«Θα περάσουν πολλοί μήνες για να αποκατασταθεί»

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες και στον σταθμό του Δομοκού ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Τερεζάκης τονίζει στο tvstar.gr, πως θα χρειαστεί να περάσουν πολλοί μήνες για να αποκατασταθούν πλήρως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Ευελπιστεί πάντως πως θα δώσουν σε χρήση μία γραμμή σε 3 ή 4 εβδομάδες, ενώ οι εργασίες θα συνεχίζονται.

δομοκος

δομοκος

δομοκος

Αποκατάσταση της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Η χώρα είναι κομμένη στα δύο εδώ και μέρες, με την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης να έχει μετατραπεί σε μία μεγάλη λίμνη. Δεν αρκεί να φύγουν τα νερά για να δοθεί στην κυκλοφορία η Εθνική Οδός, αλλά πρέπει να γίνει έλεγχος σε όλο το μήκος του οδοστρώματος που αυτή τη στιγμή είναι πλημμυρισμένο, αφού δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς τι άλλη ζημιά μπορεί να έχει γίνει, ποια διάβρωση μπορεί να έχουν οι δρόμοι.

Παράλληλα, η κυκλοφορία είναι εφικτή στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λεπτοκαρυά και από κόμβο Νίκαιας Λάρισας έως Αθήνα και το αντίστροφο.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και δείχνει ένα σκάφος να διασχίζει την Εθνική Οδό.

Hellenic Train: Αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας δρομολόγια λεωφορείων

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας οι λεωφορειακές συνδέσεις στη γραμμή Αθήνα- Θεσσαλονίκη, καθώς και στη Λάρισα- Λιτόχωρο, μετά από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών για διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό στο ύψος της Λάρισας, εξαιτίας της υπερχείλισης του Πηνειού.

Εφόσον δοθεί πάλι σε κυκλοφορία η Εθνική Οδός και επιτραπεί η διέλευση οχημάτων, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση και επαναπρογραμματισμός των δρομολογίων. 

Αναρτήθηκε από: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)