Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Αδειάζουν τα ράφια από φάρμακα – Σε έλλειψη 140 σκευάσματα

Φάρμακα 

 

Μεγάλες αποστάσεις αναγκάζονται να κάνουν πολίτες προκειμένου να βρουν τα φάρμακά τους, καθώς παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε μια περίοδο που ξεκινά η έξαρση των ιώσεων.

Αρκετά φάρμακα και σκευάσματα απουσιάζουν από τα ράφια και τα συρτάρια των φαρμακείων, όπως συμβαίνει με παιδικές αντιβιώσεις, κολλύρια, ινσουλίνες και άλλα, με πολίτες να καταγγέλλουν ότι αναγκάζονται να κάνουν χιλιόμετρα προκειμένου να τα εντοπίσουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega ήδη καταγράφεται έλλειψη σε τουλάχιστον 140 σκευάσματα με φαρμακοποιό να δηλώνει ««ένα κυνήγι ουσιαστικά αντί να έχουν στο νου τους να είναι συνεπείς στην θεραπεία τους έχουν στο νου τους να πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο για βρουν τα σκευάσματα που λείπουν από τη συνταγή τους».

«Το δικό μου το φάρμακο πρέπει να γυρίσω τη μισή Θεσσαλονίκη και τη μισή Χαλκιδική για να το βρω. Εδώ και ένα χρόνο κρατάει αυτή η κατάσταση», δήλωσε στην κάμερα ένας καταναλωτής.

Η γραμματέας Συλλόγου Φαρμακαποθηκών Ελλάδος, Ειρήνη Μαρκάκη, δήλωσε από την πλευρά της ότι και φέτος θα λείψουν από τα ράφια των φαρμακείων ορισμένες αντιβιώσεις.

Παρέμβαση από την ευρωομάδα του ΚΚΕ

Το θέμα έφερε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το ΚΚΕ, με τον Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο να τονίζει σε ομιλία του ότι «παρά τα εκατομμύρια των νεκρών από την πανδημία στην Ευρώπη, δεν "ιδρώνει το αυτί" της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεών της. Πυξίδα σας έχετε το φάρμακο-εμπόρευμα και τα νοσοκομεία που λειτουργούν με όρους πληρότητας λες κι είναι ξενοδοχεία. Ενώ σήμερα, μπορεί να υπάρξει ενιαίο, αποκλειστικά κρατικό σύστημα υγείας, με κριτήριο τη δωρεάν πρόληψη, περίθαλψη, αποκατάσταση της υγείας του λαού. Όπως και κάλυψη των αναγκών για φάρμακα όταν τα χρειάζεται ο λαός, τόσο σε συνθήκες αυξημένης ζήτησης όσο και σε έκτακτες συνθήκες».

«Οι εργαζόμενοι να μην επιτρέψουν να γίνεται η ζωή τους θυσία στο καπιταλιστικό κέρδος. Να παλέψουν για κατάργηση πατεντών, παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων, για δωρεάν φάρμακα τη στιγμή που τα χρειάζονται, για σύγχρονο εξοπλισμένο, στελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, προσωπικό με μόνιμη, σταθερή δουλειά, με μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες», κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)