Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Εκπλήξεις στην κατανομή των εδρών στο νέο περιφερειακό συμβούλιο Κ. Μακεδονίας- Η εικόνα στην Π.Ε. Πέλλας



Η κατανομή των 40 εδρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Κι αυτό επειδή στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, η παράταξη «Αλληλεγγύη» του Α.Τζιτζικώστα εκλέγει τελικά 25 περιφερειακούς συμβούλους. Έναν περισσότερο από το 2019. 
Σύμφωνα με την στήλη "Βόρειος" της ιστοσελίδας, "όλοι υπολόγιζαν ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλέξει ο κ. Τζιτζικώστας στη Θεσσαλονίκη θα είναι το πολύ 22 ή 23. Τώρα φαίνεται να μπαίνουν 25 και έτσι πολλοί υποψήφιοι αναθάρρησαν. Ας περιμένουμε να επιβεβαιωθούν πλήρως και η κατανομή των εδρών (που μάλλον δεν αμφισβητείται πλέον) και ο τελικός αριθμός των σταυρών και άρα της κατάταξης των υποψηφίων, διότι αυτό το 87,31% των σταυρών που έχουν μετρηθεί και κόλλησε εκεί η καταμέτρηση δεν δίνει την πλήρη εικόνα. Και η πλήρης εικόνα είναι η μόνη που μετράει, διότι θυμίζω πως στο παρελθόν, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις είχαμε πολύ μεγάλες ανατροπές." 
Οι εκτός Θεσσαλονίκης υποψήφιοι της «Αλληλεγγύης», είδαν στην κατανομή πράγματα και θαύματα: 
Στην Ημαθία η παράταξη Τζιτζικώστα εκλέγει τρεις περιφερειακούς συμβούλους, 
στο Κιλκίς δύο, 
στην Πέλλα μόλις έναν..., 
στην Πιερία τέσσερις, 
στις Σέρρες όμως μόλις έναν
και στη Χαλκιδική τέσσερις. Να θυμίσω ότι το 2019 στην Πέλλα η ίδια παράταξη είχε εκλέξει τέσσερις περιφερειακούς συμβούλους και στις Σέρρες πέντε... 

Στην Π.Ε. Πέλλας
Ειδικότερα στην Π.Ε. Πέλλας η εικόνα των συμβούλων που εκλέγονται, σύμφωνα με τα  σενάρια που επικρατούν με το νέο εκλογικό νόμο και σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της σταυροδοσίας των υποψηφίων συμβούλων, έχει ως εξής: 
Ιορδάνης Τζαμτζής ("Αλληλεγγύη"),
Θωμάς Χατζηηλιάδης ("Πράξεις για την Μακεδονία"), 
Φώτης Χατζόγλου ("Αλλαγή στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας") και
Ιωάννης Στεφανίδης ("Μακεδονία Μπροστά").

Οι έδρες της αντιπολίτευσης
Όσον αφορά στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του νέου περιφερειακού συμβουλίου, ο Χρήστος Παπαστεργίου εκλέγει επτά περιφερειακούς συμβούλους, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος και ο Γιάννης Μυλόπουλος από πέντε, ο Δήμος Κυριλίδης και ο Βασίλης Ρόκος από δύο. Τα περίεργα του νέου εκλογικού νόμου, σε σύγκριση με τον προηγούμενο. Και κυρίως ο περιορισμός των εδρών είναι αυτός που βγάζει τα αποτελέσματα, με την αντιπολίτευση συνολικά να εκλέγει μόλις 21 περιφερειακούς συμβούλους, δηλαδή τους μισούς από τη διοίκηση. Η οποία με απλή αναλογική θα είχε εκλέξει ακόμα περισσότερους...


 

5 σχόλια:

  1. Μα ο Ζερζης ήταν ανύπαρκτος όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ακούσαμε τη φωνούλα του. Ντροπή για τήν Αλμωπία και για την Πέλλα γενικά.
    Εμείς οι πρώην ψηφοφόροι του, τον στείλαμε στο σπιτάκι του.
    Ανεξήγητη, απαράδεκτη και ανύπαρκτη η αδιάφορη στάση του για την Αλμωπία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή σας.Ο άνθρωπος έκανε ανάρτηση μετά τις εκλογές και σας ευχαρίστησε που είσαστε fan του,ό,τι και να γίνει.

      Διαγραφή
    2. Ζέρζης! The Invisible man.

      Διαγραφή
  2. Τώρα πρέπει να τον ευχαριστήσουν και στο σχολείο για το κλείσιμο του ολοήμερου λόγω έλλειψης προσωπικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Έλλειψη" προσωπικού και πληθωρισμός νεποτισμού.

      Διαγραφή

(3)