Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Το εύθραυστο 41%...



Μπορεί το 41% να αποτελεί για την κυβέρνηση της Ν.Δ. λευκή επιταγή; Με βάση πρόσφατες αναφορές του πρωθυπουργού, μπορεί. Ιδίως όταν αυτό το εκλογικό ποσοστό χρησιμοποιείται ως τοξική καραμέλα για να εξουδετερώσει την κριτική των πολιτικών της αντιπάλων.

Στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης ωστόσο η κατάσταση μοιάζει διαφορετική. Φαίνεται πως το... 41% των εθνικών εκλογών που τροφοδότησε την αυτοπεποίθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν συνιστά για ορισμένους τυφλή εντολή για εν λευκώ άσκηση πολιτικής και ενοχλεί.

Τη μία έρχεται ο υπουργός Εργασίας και διακηρύσσει αφελώς (;) ότι κανένας πολίτης δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη και τη διερεύνηση της τραγωδίας. Την άλλη βγαίνει ο υπουργός Επικρατείας και προειδοποιεί ότι θα παραιτηθεί αν εξαναγκαστεί σε ψήφιση του νομοθετήματος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Κι έπειτα έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς και κατεδαφίζει με συνέντευξή του τη σκοπιμότητα της επικείμενης επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα. 

Επί της ουσίας, ο πρώην πρωθυπουργός ακυρώνει το κεντρικό αφήγημα της δεύτερης διακυβέρνησης Μητσοτάκη για ομαλοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και εξεύρεση λύσης στη μείζονα διαφορά της υφαλοκρηπίδας. Η χρονική στιγμή που αποφασίζει ο Αντώνης Σαμαράς να μιλήσει, βάζοντας καθόλου τυχαία στην εξίσωση της διαφωνίας και τον Κώστα Καραμανλή -«είμαστε δύο πρώην πρωθυπουργοί»-, δείχνει ότι τα πράγματα στο εσωτερικό της Ν.Δ. είναι οριακά. Παρά τη γλυκιά επικάλυψη του 41%. 

Κι αυτό την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα φέρει στις αρχές της νέας χρονιάς προς ψήφιση στη Βουλή τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Είναι βέβαιο ότι η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη δέχεται επίθεση από τα ακόμη πιο δεξιά της...

ΑΥΓΗ

 

2 σχόλια:

  1. Όλοι μιλάνε μιλάνε και οι ροζαυγιτες η συμφωνία σας με τον ζαεφ και παπαδημητρωφ είναι πλέον άκυρη από το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων μένει. ένα απλο δημοψισμα από. των κυρίαρχο ελληνικό λαό και σας περιμένει η μακρονησος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην μπαίνεις πιωμένο, ρε χρυσαύγουλο, γελάνε μέχρι το Γευγελή με αυτά που γράφεις.
      Για πόσταρέ μας την απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου να δούμε...
      Όχι τώρα.Όποτε σου περάσει το hangover

      Διαγραφή

(3)