Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Κυνική δήλωση για Τέμπη: Τον Άδωνι να πιστέψουμε ή τα αυτιά μας;

georgiadis 

 

Με επίθεση κατά ΜΜΕ και αντιπολίτευσης απαντά ο υπουργός Εργασίας στον ορυμαγδό αντιδράσεων που έφεραν οι δηλώσεις του για τις κοινοβουλευτικές εξελίξεις στο θέμα της τραγωδίας των Τεμπών.

Με μακροσκελή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για ψέματα και χυδαιότητες, ωστόσο επιχειρεί να μαζέψει ελαφρώς τον κυνισμό των δηλώσεών του επισημαίνοντας ότι τον τελευταίο λόγο έχει η Δικαιοσύνη για το δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και εκφράζοντας ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους συγγενείς των θυμάτων.

Ο υπουργός Εργασίας, μάλιστα, φτάνει στο σημείο να δηλώσει ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα και εξαχρείωση στην πολιτική από την προσπάθεια να κερδίσεις ψήφους πάνω στις ανθρώπινες τραγωδίες. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, εκεί που οι συμπολίτες σου βιώνουν πόνο και πένθος εσύ να ψάχνεις για πολιτικό όφελος». Είναι προφανές ότι έχει «ξεχάσει» τον ακραίο τρόπο με τον οποίο πολιτεύτηκε ο ίδιος και το κόμμα του μετά την φονική στο Μάτι, επενδύοντας πολιτικά πάνω στην τραγωδία.

Ολόκληρη η ανάρτηση Γεωργιάδη

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα και εξαχρείωση στην πολιτική από την προσπάθεια να κερδίσεις ψήφους πάνω στις ανθρώπινες τραγωδίες. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, εκεί που οι συμπολίτες σου βιώνουν πόνο και πένθος εσύ να ψάχνεις για πολιτικό όφελος.

Αυτό στηλίτευσα χθες στον Realfm 97.8 και, σήμερα, με την πολιτική εκμετάλλευση, που επιχειρείται, απλά δικαιώνομαι.

Εγώ δεν είπα στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι "ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη", όπως ψευδώς και δολίως γράφεται, αλλά "ουδείς ενδιαφέρεται για την προανακριτική ή την εξεταστική για τα Τέμπη", δηλαδή για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως για την τραγωδία.

Το φοβερό αυτό δυστύχημα αυτό καθαυτό το διερευνά η Ελληνική Δικαιοσύνη και αυτή θα μας πει ποιος φταίει και ποιος όχι, η κοινοβουλευτική διαδικασία προφανώς γίνεται για άλλους λόγους, αφού, πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, πλην της αντιπολιτευτικής φασαρίας.

Και, όμως, σήμερα, δύο πρωτοσέλιδα "ευαίσθητων" υποτίθεται εφημερίδων παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, αποδεικνύοντας το βάσιμο του αρχικού μου επιχειρήματος και το γιατί το "θυμήθηκαν" ξαφνικά τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ και ποιον πραγματικά σκοπό εξυπηρετούν.

Εμείς θα επιμείνουμε να δίνουμε την καθημερινή μάχη, για να λύσουμε τα πολλά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κόσμος και που, για να τα λύσουμε, μας εμπιστεύτηκε.

Την ανθρώπινη μου ευαισθησία δεν την παραχωρώ ούτε στη μία ούτε στην άλλη εφημερίδα και εκφράζω φυσικά άλλη μία φορά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων»

Δεν αφορούν κανέναν...

Η ένταση ξέσπασε μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη στον Real 97,8, με τον υπουργό να σχολιάζει τις κινήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με την απόδοση πολιτικών ευθυνών για τους τουλάχιστον 57 νεκρούς των Τεμπών. 

«Αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πραγματικά τους Έλληνες ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους.  Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας άμα τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για την Εξεταστική ή την Προκαταρκτική επιτροπή για τα Τέμπη;» δήλωσε ανοίγοντας τον «Ασκό του Αιόλου».

 


Έντονες αντιδράσεις

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρας Αυγέρη. «Η ανάγκη διερεύνησης των ευθυνών για μια τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα και βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες, είναι κατά τον κ. Γεωγιάδη, ζήτημα γκάλοπ και δημοσκοπικών τάσεων. Είναι, άραγε, και για τον πρωθυπουργό;», διερωτήθηκε η κ. Αυγέρη, τονίζοντας ότι «Ο κ. Γεωργιάδης πρέπει άμεσα να ζητήσει συγγνώμη, πρωτίστως από τους συγγενείς των θυμάτων. Σε κάθε περίπτωση, τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών. Πλέον, στην κυβέρνηση δεν μπορούν να κρύψουν τον κυνισμό και την απανθρωπιά τους, όπως δεν μπορούν να κρύψουν και την αλήθεια».

«Λέτε να μην νοιάζονται οι άνθρωποι για τα κακουργήματα σας, την συγκάληψη τους και την κατά συρροή υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής, της δικαιοσύνης και της νοημοσύνης;» διερωτήθηκε εύλογα η Ευδοκία Τσαγκλή, που ήταν μέσα στο μοιραία τρένο και κατάφερε να επιβιώσει. 

Έντονη ήταν η αντίδραση του Βαγγέλη Βλάχου, συγγενή θύματος στα Τέμπη. Με σχετική του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα κάλεσε τον υπουργό, «αν συνεχίζει να απορεί πόσοι ενδιαφέρονται για τα Τέμπη, να βγει το βράδυ στη @StarAlithies στις 23:00, μαζί με το Βορίδη, τον Καραμανλή και τον Μητσοτάκη, που θα είμαστε όλες οι οικογένειες να τους το εξηγήσουμε εκεί».


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βλάχος είχε ξεσπάσει και κατά του Μάκη Βορίδη, απαντώντας οργισμένα στον υπουργό ότι «δεν έχετε το δικαίωμα να λέτε ότι η δικαίωση 57 διαμελισμένων και καμμένων ανθρώπων κρίθηκε από την ψήφο των πολιτών. Μήπως και τα φάρμακα, τα χειρουργεία και η αποκατάσταση των πολυτραυματιών κρίθηκε σε δύο εκλογές; Αλήθεια; Αυτό λέτε; Δεν μπορούν να κρίνουν εκλογές τα Τέμπη, γιατί ο λαός δεν είδε και δεν έμαθε τι πραγματικά έγινε στα Τέμπη. Φροντίσατε εσείς για αυτό».

Με... άρωμα Βορίδη

Η παραπάνω δήλωση Γεωργιάδη έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη αναφορά τού –επίσης υπουργού (Επικρατείας)– Μάκη Βορίδη, ο επίσης προσπάθησε την περασμένη βδομάδα να επενδύσει στο αφήγημα να ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να ισχυριστεί πως η ελληνική κοινωνία έχει δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση ΝΔ και δεν της καταλογίζει ευθύνες.

«Το να έρχεται η αντιπολίτευση και να μας λέει "πάμε να συζητήσουμε για τα Τέμπη" είναι ένα από τα πράγματα που είπατε σε χρόνο με πολύ μεγαλύτερη εγγύτητα, κρίθηκαν από δύο εκλογές, θέλετε να επιμείνετε σ' αυτά, καλά κάνετε κι επιμένετε», είχε πει ο υπουργός Επικρατείας στο τηλεοπτικό πάνελ του OPEN υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση έχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί.

Πρόκειται για δύο στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης που έχουν κάνει σημαία τους την πολύνεκρη τραγωδία με την πυρκαγιά στο Μάτι, καταφεύγοντας συχνά σε τυμβωρυχία χωρίς αιδώ.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το ΚΚΕ έχει ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση του πολύνεκρου δυστυχήματος, με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής. Στο κείμενο οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν ότι τα «αναμφισβήτητα εγκληματικά λάθη και παραλείψεις των άμεσα εμπλεκομένων στο ατύχημα δεν μπορούν να κρύψουν τις βαθύτερες αιτίες που τροφοδοτούν τα εγκλήματα αυτά», όπως επίσης ότι «επιβάλλεται η πλήρης διερεύνηση και με όλους τους τρόπους της υπόθεσης των Τεμπών ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες, πολιτικές και ποινικές, σε όλους τους υπεύθυνους όπου αυτές υπάρχουν».

Επίσης, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινά βήματα προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην τραγωδία των Τεμπών. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο Ν. Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

Σημειώνεται τέλος, η επίσης πρόσφατη αποκάλυψη περί υπερκοστολόγησης για την εσπευσμένη μεταφορά βαγονιών. Στο φως της δημοσιότητας ήρθε έγγραφο που φέρεται να αποδεικνύεται πως το συνολικό κόστος της επιχείρησης ανήλθε περίπου στις 747.862 ευρώ. Ειδικότερα, το το ποσό για τη χρήση των τηλεσκοπικών μηχανημάτων για τη μεταφορά όλων των σίδερων και των βαγονιών στο οικόπεδο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, ανέρχεται στις 178. 560 ευρώ, ενώ το ποσό για την χρήση γερανοφόρων τηλεσκοπικών μηχανημάτων έργου, για τον απεγκλωβισμό ατόμων στον χώρο του ατυχήματος, ανέρχεται στις 278.938 ευρώ. Από την πλευρά τους, οι συγγενείς των θυμάτων έχουν καταγγείλει πως η μεταφορά των βαγονιών έγινε βιαστικά.

Πηγή:efsyn.gr

2 σχόλια:

  1. Φυσικά και τον Άδωνα θα πιστέψετε; Τι θα πιστέψετε; Τα αυτιά σας που έχετε μήνες να τα πλένετε θα πιστέψετε, άπλυτοι;
    Τόσες δεκάδες χιλιάδες συνέλληνες που τον βγάζουν πρώτο διαρκώς είναι ηλίθιοι και ζώα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς!Αν είναι δυνατόν να είναι ηλίθιοι και ζώα τόσες χιλιάδες;

      Διαγραφή

(3)