Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Συνωστισμός για επίδομα θέρμανσης: Χιλιάδες αιτήσεις - Πότε κλείνει το myθέρμανση

Συνωστισμός για επίδομα θέρμανσης: Χιλιάδες αιτήσεις - Πότε κλείνει το myθέρμανση
 
 
 
«Φωτιά» έχει πάρει το myθέρμανση από τις αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης. Βήμα βήμα η αίτηση.
Μέσα σε 24 ώρες λειτουργίας του myθέρμανση, έχουν γίνει περισσότερες από 112.000 αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2023 και μετά θα αρχίσουν οι πληρωμές. Η πρώτη δόση θα πληρωθεί μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, δηλαδή πριν τα Χριστούγεννα.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα ρεύματος δεν έχει ακόμα προστεθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Ιανουαρίου. Επίσης, πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης φυσικού αερίου, καθώς ισχύουν διαφορετικές ημερομηνίες που θα πρέπει να δηλώσετε τα παραστατικά προμήθειας καυσίμου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Επίδομα θέρμανσης: Βήμα βήμα η αίτηση

Δείτε παρακάτω πώς φαίνεται η πλατφόρμα για αίτηση. Στα απαραίτητα στοιχεία που θα χρειαστείτε, είναι ο αριθμός παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και το ΑΦΜ του εκμισθωτή, αν η κατοικία είναι νοικιασμένη:

vertisement

epidoma-thermansis_1f331.JPG

Για να κάνετε την αίτησή σας, μπαίνετε στο myθερμανση (ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ) και ακολουθείτε τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω. Σημειώνεται ότι για όσους μένουν σε πολυκατοικία, θα πρέπει και ο διαχειριστής να μπει και να «ανεβάσει» τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο σύστημα.

Αναλυτικά τα βήματα της αίτησης:

  1. Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
  2. Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
  3. Επιλέγω είδος καυσίμου
  4. Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος
  5. Επιλέγω οικισμό
  6. Συμπληρώνω τα τ.μ. της κατοικίας
  7. Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE

Πότε πληρώνεται το επίδομα θέρμανσης

  • Έως την 22η Δεκεμβρίου 2023 για την προκαταβολή και το σύνολο των αγορών, που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου 2023, εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 8η Δεκεμβρίου 2023.
  • Έως την 29η Φεβρουαρίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.
  • Έως την 30η Απριλίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2024.

Επίδομα θέρμανσης: Εύκολος υπολογισμός ανά περιοχή

Φέτος τα ποσά κυμαίνονται από 100 μέχρι 800 ευρώ. Το ποσό βάσης παραμένει και φέτος στα 350 ευρώ (αυξήθηκε πέρυσι). Το ποσό αυξομειώνεται ανάλογα με τον ειδικό συντελεστή (τις βαθμοημέρες) που ισχύει σε κάθε περιοχή της χώρας. Οι βαθμοημέρες έχουν ρυθμιστεί ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες και το ψύχος σε κάθε περιοχή.

Το επίδομα για κάθε δικαιούχο θα υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 350 ευρώ ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62 που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του. Το ποσό που θα προκύπτει από τον παραπάνω πολλαπλασιασμό θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)