Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Πανελλήνιες 2024: Ποιες ξένες γλώσσες αποτελούν διαβατήριο για επιτυχημένη καριέρα

Πανελλήνιες 2024: Ποιες ξένες γλώσσες αποτελούν διαβατήριο για επιτυχημένη καριέρα
 

 

 Η ξένη γλώσσα που «προτιμά» το κάθε επιστημονικό πεδίο και επάγγελμα - Οδηγός για τις Πανελλήνιες 2024.

Στη συνείδηση των νέων όλου του κόσμου έχει πλέον καθιερωθεί ότι η γνώση των ξένων γλωσσών αποτελεί διαβατήριο ζωής και επαγγελματικής επιτυχίας. Αυτό ισχύει και για τους υποψήφιους στις Πανελλήνιες 2024. Πέραν φυσικά της αγγλικής γλώσσας η οποία είναι απαραίτητη για όλους, σήμερα οι περισσότεροι νέοι στρέφονται και σε γλώσσες οι οποίες θα τους βοηθήσουν σημαντικά να αποκατασταθούν στον επαγγελματικό τομέα που θα επιλέξουν.

Για παράδειγμα, όσοι θα ήθελαν μελλοντικά να εργαστούν σε διεθνείς επιχειρήσεις και εταιρείες, στη ναυτιλία, στο εμπόριο και στον τουρισμό, η γνώση της Κινεζικής γλώσσας αποτελεί ασύγκριτο πλεονέκτημα. Η γνώση της Γερμανικής προσφέρει πολλές δυνατότητες σε επαγγελματικό επίπεδο κυρίως για όσους θέλουν να ασχοληθούν με την αυτοκινητοβιομηχανία, τα φάρμακα, τα χημικά προϊόντα, τη βαριά βιομηχανία αλλά και την τεχνολογία.

Όπως τονίζει ο κ. Δημήτριος Μπαρλάκας, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στις μέρες μας όλο και περισσότεροι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, επιλέγουν να επενδύσουν χρόνο στην εκμάθηση μιας δεύτερης ή και τρίτης ξένης γλώσσας με σκοπό να ενισχύσουν το βιογραφικό τους. Ανάλογα με το αντικείμενο της σχολής αλλά και τον τομέα στον οποίο ο καθένας μελλοντικά επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί η ξένη γλώσσα διαφέρει.

Σε μια σύγχρονη κοινωνία που χαρακτηρίζεται από τη παγκοσμιοποίηση και από την ανταγωνιστική αγορά εργασίας, οι νέοι καλούνται να βρουν αυτό «το κάτι» που σε συνδυασμό με τις σπουδές τους θα τους κάνει να προχωρήσουν και να ξεχωρίσουν επαγγελματικά σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ρωσικά

Αναμφισβήτητα η Ρωσία είναι μια χώρα με τεράστια οικονομική δύναμη και ενεργειακή ανεξαρτησία, καθώς το υπέδαφος της είναι πλούσιο σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου αλλά και μεταλλεύματα. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί δραστικά το ενδιαφέρον για τη ρωσική γλώσσα με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή πάνω από 260 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο να μιλάνε ρωσικά.

Η εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας αποτελεί ανάγκη αλλά και σημαντικό προσόν για όποιον επιθυμεί να ασχοληθεί με οικονομικά και πολιτικά δεδομένα, με Διεθνείς και Βαλκανικές σπουδές, με Πολιτικές Επιστήμες, με τον πολιτισμό και την εκπαίδευση αλλά και το εμπόριο.

Γερμανικά

Η γερμανική οικονομία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Γερμανία είναι η χώρα με τις σημαντικότερες εξαγωγές στον κόσμο, βρίσκεται σε μια συνεχή βιομηχανική ανάπτυξη και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για σπουδές, εργασία αλλά και κοινωνική εξέλιξη.

Η γνώση της Γερμανικής προσφέρει πολλές δυνατότητες σε επαγγελματικό επίπεδο κυρίως για όσους θέλουν να ασχοληθούν με την αυτοκινητοβιομηχανία, τα φάρμακα, τα χημικά προϊόντα, τη βαριά βιομηχανία αλλά και την τεχνολογία. Η ικανότητα επικοινωνίας στα γερμανικά ανοίγει πολλές ευκαιρίες εργασίας σε μεγάλες γερμανικές εταιρείες όπως η BASF, η Volkswagen και η Bosch.

Ιαπωνικά

Η Ιαπωνία θεωρείται υπερδύναμη στο χώρο της τεχνολογίας, του προγραμματισμού, της ρομποτικής και της μηχανολογίας, γεγονός που καθιστά τα Ιαπωνικά μια από τις γλώσσες του μέλλοντος. Η γνώση των Ιαπωνικών μπορεί να αποτελέσει σημαντικό προσόν κυρίως για φοιτητές Πολυτεχνείου και Πληροφορικής.

Κινέζικα

Η Κίνα αποτελεί μια τεράστια οικονομική δύναμη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο. Με διαρκή ανάπτυξη και συνεχείς επενδύσεις σε πολλούς τομείς δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Για όσους θα ήθελαν μελλοντικά να εργαστούν σε διεθνείς επιχειρήσεις και εταιρείες, στη ναυτιλία, στο εμπόριο και στον τουρισμό, η γνώση της Κινεζικής γλώσσας αποτελεί ασύγκριτο πλεονέκτημα και βέβαια αυτή τη στιγμή είναι η δημοφιλέστερη γλώσσα στο διαδίκτυο μετά τα αγγλικά.

Βαλκανικές Γλώσσες

Αξίζει να σημειωθεί πως η γνώση Βαλκανικών Γλωσσών όπως τα Βουλγάρικα, τα Ρουμάνικα και τα Σέρβικα, αποτελεί σημαντικό εφόδιο για αυτούς που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στα Βαλκάνια στους τομείς του εμπορίου, της εφοδιαστικής αλυσίδας και του τουρισμού.

Αραβικά

Η αραβική γλώσσα είναι μια από τις πιο ομιλούμενες γλώσσες. Τα κράτη του Αραβικού κόσμου αναπτύσσονται συνεχώς οικονομικά και επιχειρηματικά, με αποτέλεσμα να αποτελούν ελκυστικό προορισμό για όσους αναζητούν τις τύχες τους εκτός συνόρων. Παράλληλα η αραβική γλώσσα δίνει κύρος στο βιογραφικό και αρκετές προοπτικές και στο εσωτερικό.

Η εκμάθηση των Αραβικών αποτελεί μια πολύ έξυπνη επιλογή για όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε τομείς όπως η δημοσιογραφία, η διπλωματία, η διαμεσολάβηση, η οικονομία και το εμπόριο.

Γαλλικά

Η Γαλλία είναι μια από τις ισχυρότερες χώρες παγκοσμίως, αποτελεί πρώτη δύναμη στη βιομηχανία καλλυντικών και αρωμάτων, διαθέτει υψηλό επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Η Γαλλική γλώσσα έχει ζωντανή παρουσία σε όλο τον κόσμο με πάνω από 160 εκατομμύρια ανθρώπους να μιλούν ως επίσημη γλώσσα τα γαλλικά, και είναι η γλώσσα της διπλωματίας.

Η εκμάθηση γαλλικών είναι μια σοφή επένδυση για όσους θα ήθελαν να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά σε Διεθνείς Οργανισμούς, στη διπλωματία, στην Γλωσσολογία, στο εμπόριο και τη ναυτιλία, στον τουρισμό, αλλά και στο χώρο της μόδας και των καλλυντικών.

Πηγή: ieidiseis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)