Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ηλικία 81 ετών

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ηλικία 81 ετών
 

 «Έφυγε» το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που επικρίθηκε έντονα για τις ενέργειές του κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης.

Σε ηλικία 81 ετών πέθανε ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η οικογένειά του το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο 81χρονος Γερμανός πολιτικός πέθανε «ειρηνικά» στο σπίτι του στις 8 το βράδυ, χθες Τρίτη 26 Δεκεμβρίου.

fffffa 7a4a6

Το πρωτοσέλιδο της Bild

Ο Γερμανός πολιτικός, που ήταν μέλος του Γερμανικού Κοινοβουλίου για περισσότερα από 50 χρόνια, άφησε πίσω του τη σύζυγό του, Ingeborg, τα τέσσερα παιδιά τους και τέσσερα εγγόνια.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κατείχε κυβερνητικές θέσεις από τη δεκαετία του 1980, συμπεριλαμβανομένου του Ομοσπονδιακού Υπουργού Ειδικών Καθηκόντων, του Προϊσταμένου της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας και του Υπουργού Εσωτερικών υπό τον Καγκελάριο Χέλμουτ Κολ.

Επί Άνγκελα Μέρκελ, ο Σόιμπλε ήταν και πάλι υπουργός Εσωτερικών από το 2005 έως το 2009 και υπουργός Οικονομικών από το 2009 έως το 2017, αξιώμα για το οποίο έγινε γνωστός πέρα από τη Γερμανία κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ.

Η μοίρα είχε χτυπήσει άσχημα τον Σόιμπλε στις 12 Οκτωβρίου 1990, όταν ένας ψυχικά ασθενής πυροβόλησε τον πολιτικό κατά τη διάρκεια προεκλογικής εμφάνισης στο Οπενάου, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος. Τα τελευταία χρόνια είχε αποχωρήσει την πολιτική δράση, για να είναι πιο κοντά στην οικογένειά του.

Οι σχέσεις του με την Ελλάδα

Ο Σόιμπλε επικρίθηκε έντονα για τις ενέργειές του κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, καθώς ήταν η «προσωποποίηση» της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της λιτότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)