Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Την καλύτερη επίδοση στο ψέμα έχει ο Δήμος Αλμωπίας

Μη τον ξυπνάτε, όνειρο ζει........
 

Δήμος Αλμωπίας : "Την συμπλήρωση ερωτηματολογίου την βάφτισαν καλύτερη επίδοση!!"



Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Με λύπη μου διάβασα σε πολλές αναρτήσεις στα social εδώ και κάποιες ημέρες, από τωρινούς Αντιδημάρχους αλλά και από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Μπάτση διθυράμβους ότι ο δήμος μας συγκαταλέγεται στο 10% με την καλύτερη συνολική επίδοση ανά κατηγορία και μάλιστα για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους πόσταραν και άρθρα από μεγάλα site.

Αυτό που ξεχάσανε να μας πούνε και δεν θέλω να θεωρήσω ότι έγινε σκοπίμως είναι αν ήταν αξιολόγηση αυτό που ανάρτησαν, σε πόσους δήμους έγινε η αξιολόγηση και σε τι αξιολογήθηκαν ; για να έχουμε μια σαφή εικόνα.

Μπήκα λοιπόν στο κόπο και αναζήτησα πληροφορίες στο internet και βρήκα ότι σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή δεν υπήρχε αξιολόγηση των δήμων αλλά συμπλήρωση ερωτηματολογίου και  από τους 332 που είναι συνολικά στην Ελλάδα στείλανε στοιχεία μόνο 32 δηλαδή μόνο το 10% !!!

Παραθέτω ακριβώς τι επικαλείται το άρθρο της εφημερίδας Καθημερινής:



Τι μας λέει το παραπάνω άρθρο ; ότι 32 δήμοι μέσα σε αυτούς και ο δήμος Αλμωπίας συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο (όχι για αξιολόγηση) που αφορά το 10% των συνολικών δήμων που είναι 332!!

Συνεπώς οι δήμοι με την καλύτερη επίδοση τίτλος που καταλήγει το άρθρο αφορούσε το 10% δηλαδή τους 32 που συμπληρώσανε το ερωτηματολόγιο για κατηγορίες , όπως η οργάνωση και η διακυβέρνηση, η οικονομική διαχείριση, οι υπηρεσίες, η βιωσιμότητα και η πολιτική προστασία. 


Εύλογα λοιπόν αναρωτήθηκα για ποιο λόγο δεν αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους αυτό και αφέθηκε τεχνητώς να περάσει παραπλανητικά στον κόσμο της Αλμωπίας , ότι ο Δήμος Αλμωπίας βρίσκεται στο 10% με την καλύτερη επίδοση σε σχέση με όλους τους δήμους της χώρας; ενώ αυτό δεν ισχύει;

Αν διαβάσανε το άρθρο και καταλάβανε λάθος το κατανοώ , αλλά αν παραπλανητικά θέλανε να δείξουνε στον κόσμο ότι ο δήμος μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις με την συμπλήρωση μόνο ενός ερωτηματολογίου , τότε καλώς ο κόσμος τους απομάκρυνε από την διοίκηση του δήμου , δίνοντας την σε νέο δήμαρχο το δικαίωμα να ασκήσει διοίκηση.


Θα πρέπει λοιπόν οι άνθρωποι που διοικούν και κατέχουν θέσεις ευθύνης να μπορούν να διαβάζουν και να ερμηνεύουν σωστά άρθρα και νόμους , αν δεν μπορούν τότε να μην ασχοληθούν με τα κοινά.

Για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση ως προς την παρέμβασή μου θέλω να τονίσω ότι αν στέλνανε στοιχεία ή συμπληρώνανε το ερωτηματολόγιο  και οι 332 δήμοι ,που είναι το 100% , και υπήρχε όντως αξιολόγηση δίνοντας μας θέση από την 1η έως την 10η , τότε θα είμασταν στο 10% .

Παραθέτω το κείμενο από την iefimerida που ανάρτησε στα socilal αρκετοί Αντιδήμαρχοι όπως και ο Δήμαρχος κ. Μπάτσης όπου είναι η κατάληξη του άρθρου. 

Οι δήμοι με την καλύτερη επίδοση
 
Δήμοι Μητροπολιτικών Κέντρων: Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, Δήμος Ηρακλείου Αττικής, και Δήμος Χαϊδαρίου.

Μεγάλοι Ηπειρωτικοί Δήμοι: Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, Δήμος Θέρμης, Δήμος Μαραθώνος, Δήμος Αλμωπίας, Δήμος Τρικκαίων, Δήμος Ελασσόνας, Δήμος Φλώρινας, Δήμος Βόλου, και Δήμος Χανίων.

Μεσαίοι Ηπειρωτικοί Δήμοι: Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, Δήμος Καμένων Βούρλων, Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, Δήμος Πάργας, Δήμος Φαρσάλων, Δήμος Φαιστού, Δήμος Πυλής, Δήμος Μουζακίου, και Δήμος Μονεμβασίας.

Μικροί Ηπειρωτικοί Και Μικροί Ορεινοί Δήμοι: Δήμος Ανωγείων, Δήμος Βελβεντού, και Δήμος Αγίου Βασιλείου.

Μεγάλοι Και Μεσαίοι Νησιωτικοί Δήμοι: Δήμος Μυκόνου, και Δήμος Σαλαμίνας.

Μικροί Νησιωτικοί Δήμοι: Δήμος Ύδρας, Δήμος Σκύρου, και Δήμος Οινουσσών.



Σύνολο 32 ! 
Δηλαδή όσοι απαντήσανε στο ερωτηματολόγιο !! άρα και οι 32 είναι πρώτοι στο 10% !! 

οι υπόλοιποι 300 δήμοι σε ποια θέση είναι;

Υ.Γ. Το να τολμά να συγκρίνει ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Μπάτσης τον δήμο Αλμωπίας με τον Δήμο Τρικάλων και Βόλου προκαλεί θλίψη διότι μιλάμε για διαφορετικά μεγέθη και σε επίπεδο ανάπτυξης , μελετών , έργων και υποδομών όπου φαίνετε δια γυμνού οφθαλμού με μία μόνο επίσκεψη.

Τα συμπεράσματα δικά σας!!

Παραθέτω και το link της εφημερίδας Καθημερινή όπου υπάρχουν ακριβώς όλες οι πληροφορίες.

https://www.kathimerini.gr/society/562793515/dimoi-me-dysanexia-stin-axiologisi/


Ευχαριστώ για την φιλοξενία!
 

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο Πετρο τι ανακαλύψη έκανες ρε ατιμε μπράβο!!σε ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)